Vražedkyni ze Žďáru pustili z vězení! Prý v době ubodání Petra (†16) nevěděla, co dělá... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Vražedkyni ze Žďáru pustili z vězení! Prý v době ubodání Petra (†16) nevěděla, co dělá...

Barbora Orlová, která zabila ve Žďárské škole Petra, už není v cele.
Barbora Orlová, která zabila ve Žďárské škole Petra, už není v cele. (Foto Aha! – Jiří Čada, ČTK, ara)

Žena obviněná z loňské vraždy studenta a braní rukojmích ve škole ve Žďáru nad Sázavou nebyla v době spáchání činu příčetná. Vyplývá to ze závěru znaleckých posudků duševního stavu obviněné. ČTK to dnes řekla krajská policejní mluvčí Dana Čírtková. Obviněná zřejmě zabila studenta, který šel na pomoc napadené spolužačce, a zranila další tři lidi.

Žena byla podle mluvčí propuštěna z běžného oddělení vazební věznice v Brně a přemístěna do zdravotnického zařízení. "Vyšetřovací spis policie předloží státnímu zástupci k vydání rozhodnutí o dalším postupu v této trestní věci. Žádné další konkrétní údaje policie nemůže poskytnout," řekla Čírtková. Stanovisko dozorujícího státního zástupce Jiřího Moravy se ČTK pokouší zjistit.

Šestadvacetiletá žena z Ostravska ve žďárské střední škole loni 14. října v úterý pobodala několik studentů. Šestnáctiletý mladík zemřel, dvě studentky byly zraněny, další utrpěla psychický šok, pobodaný byl i zasahující policista. Útočnici policisté zneškodnili elektrickým paralyzérem. Žena byla loni v únoru propuštěna z ústavní péče, kde pobývala z nařízení soudu, protože již v roce 2012 zaútočila na žáky v Havířově. V případě soudního projednávání by jí hrozilo 15 až 20 let vězení nebo i výjimečný trest.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.