Kdo byl ukrajinský kanibal, o kterém natočil film Jákl? Čtěte skutečný příběh muže, který zabil 50 lidí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Kdo byl ukrajinský kanibal, o kterém natočil film Jákl? Čtěte skutečný příběh muže, který zabil 50 lidí!

Čikatilo se u soudu choval hrubě a snažil se vyvolat dojem nepříčetnosti.
Čikatilo se u soudu choval hrubě a snažil se vyvolat dojem nepříčetnosti. (Foto Profimedia.cz, archív Petra Jákla, ara)

Byl to sériový vrah a kanibal! Na svědomí má smrt nejméně 53 lidí. Ukrajinec Andrej Čikatilo (†57), jehož příběh vypráví nový film režiséra Petra Jákla Ghoul,  byl v roce 1994 popraven. Z rekapitulace skutků této lidské zrůdy ale mrazí dodnes…

Rodák z ukrajinské vsi Jabločnoje neměl šťastné dětství. Jeho otec, voják Rudé armády, byl za války zatčen Němci a po jejím konci uvězněn jako zrádce. Malý Andrej neměl kamarády, často byl bit a jeho starší bratr se údajně stal v době hladomoru obětí kanibalismu. Přesto se z odstrkovaného chlapce vypracoval na vynikajícího studenta. V sedmadvaceti letech se oženil a i přes impotenci se mu postupně narodily dvě děti. Po studiu ruské literatury se stal učitelem. Protože se během učitelské kariéry pokusil o pohlavní zneužití několika svých studentů, musel ze školy odejít a změnit zaměstnání. V roce 1978 se přestěhoval do menšího města poblíž Rostova, kde spáchal svou první vraždu.

Obětí jeho zrůdného činu se stala teprve devítiletá dívka. Ve starém domě se ji pokusil znásilnit, ale nepodařilo se mu dosáhnout erekce. Teprve ve chvíli, kdy nebohou dívku uškrtil a ubodal, dosáhl uspokojení. Zavražděnou potom hodil do řeky. Místo něj byl dopaden a jako vrah označen muž jménem Kravčenko, který byl následně i popraven. Jeho přiznání si prý policie vynutila mučením.

Další obětí úchylného vraha se o tři roky později stala prostitutka, kterou vyhledal na nádraží. Jelikož i s ní jako muž selhal a dotyčná se mu posmívala, uškrtil ji. Protože se dokázal sexuálně uspokojit pouze v okamžiku, kdy svoji oběť zavraždil, byl scénář i v následujících desítkách případů stejný. Čikatilo vraždil nejen ženy, ale i mladé dívky a chlapce. Svým obětem také odřezával části těl, které potom snědl. Za jeho skutky bylo v průběhu let neprávem zatčeno několik podezřelých, ale protože vraždy pokračovaly i po jejich uvěznění, byli později propuštěni.

Poslední vražda dvaadvacetileté ženy v roce 1990 se pro ukrajinského kanibala stala osudnou. Poblíž později objeveného místa její smrti viděl Čikatila vycházet z lesa policista. Když mu vrah na dotaz odpověděl, že byl na houbách, bylo mu nápadné jeho oblečení i to, že je od krve. Poté, co bylo objeveno ženino znetvořené tělo (měla uřezaná prsa), zaměřila se policie právě na Čikatila. Kanibal byl sledován a později i usvědčen. Vrah byl konečně zatčen a následný nevídaný soudní proces obletěl celý svět.



Ve vězení se prý sériový vrah a kanibal choval slušně, u soudu však byl hrubý a snažil se vyvolat dojem nepříčetnosti. Například prý tvrdil, že není homosexuál nebo že je těhotný a že kojí. Nepomohlo mu to. Lidská zrůda Andrej Čikatilo byl za spáchání desítek vražd žen, dívek a chlapců uznán vinným a 14. února 1994 odsouzen k trestu smrti. Byl zastřelen ranou za pravé ucho.



Přečtěte si
gaysknirem
25. 11. 2016 • 15:30

A djeho ěti mohou mít zase děti, které mohou mít geny po dědečkovi. I kdyby to tvořilo jen 10% jeho osobnosti,, tak by to "bohatě" stačilo.To zákon neošetřuje.

pstrihavka
3. 3. 2015 • 06:26

Na GHOUL jsem byl. Musim rict ze vetsi kravinu jsem dlouho nevidel!!! Cely film je o tom jak parta lidi je zavřená kdesi v chatě ze ktere se nemohou dostat..... o panu Cikatelovi se tam zmini jen jednou a to jako o duchovi kteteho vyvolali a ten je tam prave drzi . Film neni o zivote a ani nevypravi pribeh o teto zrude !!!! Je to na urovni hororu Patek 13 atd jen hur natoceny a ještě je cely film v anglictine a ruštině s titulkama!!! Nechci nic pomlouvat kazdymu se libi neco jineho. Jen upozornuju na to , ze jestli nekdo ceka jak rika i reklama na tento film pribeh o masovem vrahovi ja byl treba film OBCAN X tak at na tento film nechodí!!! Bude moc zklaman . Ja osobne jsem film ani nedokoukal odesel jsem po 50 minutach kdy parta porad jeste byla na chatě ze ktere nemohla a videl jsem jednoho zabityho pruvodce a vyvrhlou kocku.... a zopakoval si rustinu.. to cely! Jdu si stahnout Obcana X.

3dots
2. 3. 2015 • 18:17

Mužská impotence je neschopnost soulože, zde se zjevně míní erektilní dysfunkce při obvyklých podnětech. Není to totéž, co být sterilní.

pelagie
2. 3. 2015 • 15:49

Jak může impotent plodit děti ? To mi nějak nesedí....

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.