Konečně známe tvář »džihádisty Johna«: Zabiják býval roztomilý! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Konečně známe tvář »džihádisty Johna«: Zabiják býval roztomilý!

Vrah býval milým chlapcem.
Vrah býval milým chlapcem. (Foto Reuters, ara)

Jeden z nejhledanějších teroristů na světě má konečně tvář. Zatím se »džihádista John« ukázal jen na třídní fotce, jistě se však brzy dočkáme i aktuálního snímku... Jeho jméno prozradil dávný kamarád. Kdo prozradí jeho podobu?

Podle učitelů byl Mohammed Emwazi (27), jak zabijáka ve čtvrtek identifikovali, vzorným žákem. Byl to tichý introvert, jehož hlavní zálibou byl fotbal. Bavily ho ovšem i počítačové hry, jeho nejoblíbenější se jmenovala »Čas zabíjet«. Jenže tehdy nikoho ani nenapadlo, že by to mohlo být předzvěstí zvěrstev, která o dvacet let později napáchal – sadistické hry přece baví většinu dětí...

Ve třídě byl Mohammed jediným muslimem, s rodiči pravidelně navštěvoval mešitu a o svém náboženství ostatním dětem rád vyprávěl. Oblékal se ale standardně, miloval modrou barvu. Jako dospělého hrdlořeza už ho ale známe jen v černém hábitu. Z rodného Kuvajtu se do Anglie přistěhoval v šesti letech s celou rodinou. Otec byl řidičem dodávky, sourozenci se uchytili na různých univerzitách. Sám Emwazi vystudoval informační technologie na Westminsterské univerzitě. Po úspěšném zakončení studií v roce 2009 se po několika pokusech o útěk ze země octl v hledáčku policie. V roce 2012 uprchl do Sýrie, kde se jako »džihádista John« stal symbolem krutosti Islámského státu.

Přečtěte si
bella.
1. 3. 2015 • 10:32

Jak o útěk ze země? Jako, že z Anglie útěk ?Nechápu ....

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.