Rodina vraha z U. Brodu osočila policii: Měli klíče, ale stejně zdemolovali byt! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Rodina vraha z U. Brodu osočila policii: Měli klíče, ale stejně zdemolovali byt!

Manželku Jarmilu policie odvedla po razii k sanitce.
Manželku Jarmilu policie odvedla po razii k sanitce. (Czech News Center, a.s./Martin Sekanina / Blesk)

Zdemolovaný byt a nepřiměřenost zásahu proti manželce vraha Jarmile K. vadí švagrovi střelce a jeho synovi Robertovi (36). Nabízeli prý policii klíče od bytu, ta měla odmítnout…

Manželka Zdeňka K. (†63) odmítla po jeho činu kriminálku pustit do bytu, říkala »až přijde manžel«, pak se dokonce zabarikádovala. Do domu proto vtrhla po šesti hodinách zásahovka oknem.

„Policii nabízel švagr i syn pachatele klíče. Upozornili je, že žena není nebezpečná,“ stěžoval si na policii starosta Uherského Brodu Patrik Kunčar. „Za naším postupem plně stojím,“ odmítl další informace policejní prezident Tomáš Tuhý. Po zásahu nemocnou ženu předali záchrance, skončila na psychiatrii.

Expolicista Luboš Turek: Jednali správně

„Osm zavražděných je velký důvod k podezření, že i manželka pachatele může být ozbrojena a v dané situaci ochotná zbraň použít. Za dvěřmi by na policisty mohla vystřelit, kdyby za nimi byly nástrahy, například bariéry, museli by je složitě překonávat,“ vysvětlil Aha! bývalý elitní policista z pražské zásahovky Luboš Turek.






Autor:  et

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.