Šílenec z U. Brodu očima psychologa Jiřího Jelena: Lidi ho neměli rádi, chtěl být hrdina! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Šílenec z U. Brodu očima psychologa Jiřího Jelena: Lidi ho neměli rádi, chtěl být hrdina!

Psycholog Jiří Jelen
Psycholog Jiří Jelen (Foto: Aha! - Zbyněk Schnapka)

Lidi ho neměli rádi, on ale chtěl být hrdinou. Zřejmě to trápilo střelce z Uherského Brodu. Vzal události do svých rukou tak, aby šokoval všechny, stal se jedničkou a aby trpěli všichni.

„Není to blázen, ani člověk, kterému by, jak se říká, ruplo v hlavě a on šel impulsivně něco takového udělat,“ míní psycholog Jiří Jelen. Podle něj střelec akci spíše dlouhodobě plánoval. Byl to člověk s histriónskými rysy osobnosti, chce být středem pozornosti a ostatní ho nezajímají. Cítil se ublížený společností a té se také jako celku pomstil. Nešlo mu o konkrétní lidi, ale hlavně o velké drama. Jestliže se o něj dosud nikdo nezajímal, teď se o něm bude psát a mluvit všude.

„Měl potřebu vstoupit nezapomenutelně mezi ostatní »silné zločince« podobného typu, o nichž se dnes a denně dozvídáme ze zpráv. On je teď první, kdo v Česku něco takového udělal, ve svých očích je hrdina a jednička,“ dodal Jelen.


Přečtěte si
meibes
28. 2. 2015 • 15:59

Já bych s názorem odborníka souhlasila, kdyby měl ten masový vrah chut přežít, a by byl tím slavným hrdinou v jeho očích...ale on se sám zastřelil - to spíš značí, že se vším chtěl promyšleně skoncovat a vzal si sebou nevinné oběti svého rozhodnutí ...

vuhp
25. 2. 2015 • 13:59

Ten vrah z Frenštátu byl podobný debil. Už ani nevím kolik lidí tehdy zemřelo asi 5.

prroud
24. 2. 2015 • 20:54

Jestli to byl takovej debil ze ublizil jedno komu,pak mu to je sumak ze se ty "popularity" nedozije,ale ma ji ,i takovy imbecilove zijou.Osobne si myslim,ze se jeste dovime proc to udelal,nezda se mi to tak prosty jak to popsal pan "znalec"! Kdovi kdo v ty restauraci byl a co mu provedl,nebo nechal provist.

nicnezpravda
24. 2. 2015 • 18:58

pravda,až na to,že je střelec už mrtvý,takže už ve svých očích není hrdina a už asi o ničem neví,když je mrtvý

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.