Fatální chyba pohřebáků: Do hrobu dali cizí ženu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Fatální chyba pohřebáků: Do hrobu dali cizí ženu!

Lucie stojí před vykopaným hrobem, v němž místo její babičky skončila cizí žena.
Lucie stojí před vykopaným hrobem, v němž místo její babičky skončila cizí žena. (Foto Nový Čas – Denisa Horváthová)

Rodiny dvou mrtvých žen ze slovenského Lučence jsou v šoku! Pracovníci pohřebního ústavu vyměnili těla stařenek a do hrobu tak pochovali jinou ženu, než v něm měla být! A tak když to zjistili, rychle ji zase vykopali…

Jak k záměně těl vůbec došlo? Nejdříve se konalo rozloučení s Pavlou Karmanovou (†80), při němž si příbuzní mysleli, že pláčou nad rakví mrtvé babičky. Na fatální chybu by se možná ani nepřišlo, jenže se konal druhý pohřeb, tentokrát paní Ľudmily. A tam čekal na smuteční hosty šok! Při pohledu na nebožku totiž zjistili, že v rakvi leží stařenka, kterou vůbec neznají!

Divný pohled
„Ještě před obřadem jsem byla u rakve babičky a více věcí mi tam nesedělo. Jako by byla v křeči a zarazilo mě, že neměla zuby, i když původně je měla. Chtěla jsem jít za muži z pohřební služby, ale už jsem neměla odvahu,“ vysvětlila Lucie Salajová (30), která s manželem zařizovala pohřeb babičky Pavly.

Šokující telefonát
Na druhý den se ale její zlé tušení potvrdilo: „Manželovi telefonovali z pohřebního ústavu, že vyměnili těla. Začalo mi být zle, ale šla jsem na hřbitov, kde už z babiččina hrobu vytahovali rakev s jinou paní, která na sobě měla její oblečení!“ popisuje rozhořčená pozůstalá.

„Majitel pohřební služby na nás nejdřív křičel, ažž potom se omluvil, vrátil nám peníze za pohřeb a slíbil, že ten druhý už platit nebudeme,“ popsala Lucie s tím, že při pomyšlení, že oplakávala a držela za ruku mrtvolu cizí ženy, nemůže ani spát.

Spadly cedulky...
„Od začátku roku je spousta úmrtí. Ty dámy si byly velmi podobné, těla jsme si tedy označili cedulkami, které ale spadly,“ vysvětloval, jak k záměně těl došlo majitel pohřební služby Ján Tóth. „Bohužel, stalo se to, co se za čtyřiadvacet let mého působení v pohřebnictví ještě nestalo. Je mi to velmi líto...“

Přečtěte si
majojo
29. 9. 2015 • 18:58

Jako profesionálního funebráka by mě asi napadlo označit mrtvolu cedulkou na špagátku nebo samolepkou, ne cedulkou, kterou lze shodit.

sugarbitter
22. 2. 2015 • 09:41

ale pořádek má být.

ivoadler
21. 2. 2015 • 18:46

Hlavně že byla mrtvá. A mrtvým je to jedno.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.