Martinovi rakovina zabila ženu (†37): Kolegové pro něj udělali něco krásného! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Martinovi rakovina zabila ženu (†37): Kolegové pro něj udělali něco krásného!

Ovdovělý strážník Martin David.
Ovdovělý strážník Martin David. (Foto Aha! – Jiří Krušina)

Zdraví a život riskoval šéf strážníků z Nového Jičína Jiří Klein (44). Ve čtvrtek si nechal na zamrzlém jezeře Čerťák vysekat díru a vlezl do ledové vody. Za vším byla sázka kvůli sbírce na ovdovělého kolegu Martina Davida (38).

Strážníka Martina Davida v lednu rakovina připravila o manželku Petru (†37), zůstal sám s dvěma malými dětmi a hypotékou... Kolegové uspořádali veřejnou sbírku a velitel Jiří Klein prohlásil, že za 100 tisíc korun na účtu pro Martina vleze do ledové vody. „Sbírka dál pokračuje. Chceme, aby Martin nemusel prodávat dům, na který má hypotéku. Na účtu je 168 tisíc korun. Jeden z přátel na Facebooku se nabídl, že v jezeře vyseká díru. Nešlo se vymlouvat. Slib je slib,“ řekl Aha! Klein.

Ledový vichr
Voda v jezeře Čerťák měla 2 °C. „Otvor v ledu jsem si musel nechat znovu vysekat, přes noc zamrzl. Venku bylo těsně nad nulou a foukal severák,“ prozradil Klein. který se zahřál klusem a panákem slivovičky.

Děkuje všem
Martin se byl na velitele v ledové vodě podívat. „Je opravdu zima. Velitel má můj obdiv a kolegům jsem za podporu vděčný. Za pomoc děkuji všem lidem a čtenářům Aha! z celé republiky,“ dodal Martin David.

Umírala doma
O nemoci se Petra s Martinem dozvěděli loni v září 2014. „Zrovna si našla práci snů. Dařilo se nám a po 14 dnech přišla zdrcující zpráva. Petra bojovala. Po měsíci nám ale lékaři řekli, že s její prognózou má měsíc života. Bojovala dál a prožili jsme s dětmi nádherné Vánoce. Umřela začátkem ledna v mém náručí. V životě jsem se nesetkal se statečnějším člověkem,“ popsal Martin.


Láska na věky
Martin za poslední půlrok shodil 15 kilogramů. Po životní partnerce se mu stýská. „Petřinu fotku mám v mobilu a je se mnou pořád,“ dodal.

Pomozte Martinovi
Přispět Martinovi libovolnou částkou mohou zájemci na transparentní účet: 107-9450260257/0100



Přečtěte si
6010
21. 2. 2015 • 09:58

Je mi ho moc líto.Proč si smrt vybírá takové mladé,nevinné lidi? Věděla bych o jiných, které bych jí nabídla. Pomoc od kolegů je obdivuhodná.Držím palce, aby to zvládli.

lepo
20. 2. 2015 • 19:32

Smutné i dojemné zároveň. Je krásné číst o lidskosti a srdcích na pravém místě. O lásce až za hrob. Bohužel. Nemoc je krutá a neptá se na děti, milované lidi, závazky vůči bance. Ale paní jistě cítila lásku svého muže do posledního dechu a za to a obětavou starost o ní mu patří můj obdiv. Je skvělé, že jsou ještě citliví, obětaví lidé. Ty super kolegy si zaslouží

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.