Jonák u Discolandu: Tady mě chtěli zabít! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Jonák u Discolandu: Tady mě chtěli zabít!

Na rekonstrukci přivezli policisté Jonáka v neprůstřelné vestě.
Na rekonstrukci přivezli policisté Jonáka v neprůstřelné vestě. (Aha!: Josef Mašek)

PRAHA – Bývalý spolumajitel pražského erotického klubu Discoland Ivan Jonák, který si odpykává 18 let vězení za objednání likvidace manželky a jejího milence, se včera dopoledne procházel před svým někdejším podnikem v Libni.

Bývalý spolumajitel pražského erotického klubu Discoland Ivan Jonák, který si odpykává 18 let vězení za objednání likvidace manželky a jejího milence, se včera dopoledne procházel před svým někdejším podnikem v Libni. Na »výlet« ho v neprůstřelné vestě přivezla policie.

Tentokrát vystupoval Jonák v roli oběti. „Na místě jsme prověřovali výpověď pana Jonáka v souvislosti s pokusem o jeho vraždu,“ objasnila mluvčí Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Blanka Kosinová. Jonák s mikrofonem v ruce líčil na policejní kameru příběh starý více než 12 let a na parkovišti přesně popisoval situaci. Zvědavě ho přitom okukovali kolemjdoucí.

O život Jonákovi měli v červenci 1994 dva dny po sobě usilovat Karel Kučera (42) v podsvětí přezdívaný Hrobař či Max a někdejší ekonomický ředitel Discolandu Jaromír Prokop (41). Za organizování vraždy detektivové nyní stíhají také Jonákova německého společníka v Discolandu.

Prokop s Kučerou podle obvinění nejdříve dali pod Jonákův automobil výbušninu. Ta po rozjetí auta explodovala, ale Jonák tehdy vyvázl bez zranění. O den později už dopadl hůře. Tehdy mu útočníci prostřelili hlavu a způsobili mu těžké zranění, které přežil doslova zázrakem. Proč chtěli Jonáka zabít? „Jako motiv se jeví konkurenční boj kolem tohoto podniku,“ uvedla Kosinová. Jonák tvrdí, že Prokop začal s vraždami už dávno. Chtěl prý zlikvidovat i jeho, aby se dostal k jeho majetku i Discolandu. Když se vražda ani jednou nepovedla, podle Jonáka Prokop s dalším mužem a s pomocí policie vykonstruovali jeho proces. Prokopovi i Kučerovi hrozí za pokus o vraždu až 15 let vězení.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.