Petr Kramný se neúspěšně pokusil dostat z basy! S pomocí sepsaného slibu... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Petr Kramný se neúspěšně pokusil dostat z basy! S pomocí sepsaného slibu...

Petr Kramný se potřetí snažil dostat na svobodu. Potřetí neúspěšně.
Petr Kramný se potřetí snažil dostat na svobodu. Potřetí neúspěšně. (Foto Aha! – Karel Kopáč, ara)

Petr Kramný obviněný z vraždy manželky a dcery zůstává ve vazbě. Jeho stížnost dnes neuznal Okresní soud v Karviné, řekl ČTK místopředseda soudu Kamil Babušek. Jde již o třetí zamítavé stanovisko soudů ke Kramného stížnostem proti vazbě. Žena a dcera Kramného zemřely předloni v Egyptě, kde byla rodina na dovolené. Příčiny smrti policie nezveřejnila, spekuluje se o zabití elektřinou.

Vazba byla podle Babuška prodloužena, protože hrozí, že by Kramný utekl. "Během dnešního jednání jsme také zamítli písemný slib obviněného a návrh na stanovení dohledu probačního úředníka," řekl. Podle serveru iDnes.cz si obhájkyně Kramného Jana Rejžková stěžovala na délku i důvody vazebního stíhání.

První stížnost se už před časem dostala až k Ústavnímu soudu (ÚS). Kramný kritizoval své vzetí do vazby i samotné trestní stíhání. Podle něj bylo porušeno právo na spravedlivý proces a princip presumpce neviny. "ÚS neshledal v ústavněprávní rovině žádné pochybení obecných soudů při rozhodování o trvání vazby, důvodnost trestního stíhání není ÚS oprávněn zkoumat," uvedla tehdy mluvčí soudu Miroslava Sedláčková.

Matka s dcerou zemřely koncem července 2013 v hotelu v egyptském letovisku Hurghada. Média původně spekulovala o otravě, posléze se objevily informace, že dvojici mohl zabít elektrický proud. Kramný vinu od počátku popírá. Několik měsíců strávil v Egyptě, pak jej tamní úřady pustily do vlasti a později případ odložily. Česká policie ale Kramného obvinila z vraždy, a to zhruba před rokem. Příčinu úmrtí dosud policisté nekomentovali a také nezveřejnili výsledky pitvy či testu na detektoru lži, na němž Kramný podstoupil výslech.



Přečtěte si
egyptanka
13. 2. 2015 • 18:09

A zatloukat a zatloukat.

mirkazam
13. 2. 2015 • 10:02

Heslem tohoto komedianta je zatloukat...zatloukat.

mirkazam
13. 2. 2015 • 08:19

Ten, kdo věří v jeho nevinu je naivní....

franta.onan
13. 2. 2015 • 00:37

Taková dovolená se vyplatí

dingous
12. 2. 2015 • 19:56

Myslíš ven z díry ? Ale to tedy dovnitř do dírky taky ne, viď ??

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.