Goriláka naštval dotěrný fotograf: Složil ho zkušeně pravým hákem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Goriláka naštval dotěrný fotograf: Složil ho zkušeně pravým hákem!

Nápřah a... Drtivý úder!
Nápřah a... Drtivý úder! (Profimedia.cz)

Fotografové stíhající v ulicích celebrity občas narazí na »mrzouta« – a pak je z toho pořádná mela. Francouz Christophe Courteau (41) ale určitě nečekal, že dostane pěstí v africké džungli. A navíc od zvířete!

Stalo se to při návštěvě Vulkánového národního parku ve Rwandě, když se přiblížil k tlupě goril. Dvoumetrového a 210 kg vážícího lidoopa rozčílila invaze lidí do jeho pralesa a na fotografa zaútočil. V okamžiku byl u něj, rozehnal se rukou jako zkušený boxer a praštil. O vítězi nerovného zápasu bylo v sekundě rozhodnuto a gorila se rychle stáhla za svými druhy.

„Vrhla se na mě a já se nemohl hýbat, protože jsem zrovna fotil na kolenou. Cítil jsem její váhu a sílu. Jako by do mě vrazil vlak,“ uvedl později fotograf, který si ze souboje odnesl jizvu na čele, porouchaný aparát a rozbité brýle. „Budu si to pamatovat do konce života,“ je si jistý Christophe Courteau.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.