Přežila obléhání Leningradu... Umřela hanbou! Osočili ji z krádeže másla! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Přežila obléhání Leningradu... Umřela hanbou! Osočili ji z krádeže másla!

Fotografie
Fotografie (internal)

Za 2. světové války přežila jako dítě německé obléhání Leningradu, kde milion lidí zemřel hlady, ale nakonec našla smrt v novém Rusku kvůli kostce másla. Vlnu pobouření vyvolal v Petrohradu (dříve Leningrad) případ Rauzy Galimovové (†81).

Penzistka dodýchala na policejní stanici v Kronštadtu poté, co ji zaměstnanci supermaketu Magnit obvinili z krádeže kostky másla a předali do rukou policie. Selhalo jí srdce, patrně neuneslo to ponížení, že by zrovna na ní, ženě ctnostných mravů, mělo ulpět podezření, že je zlodějka!

„Ve skutečnosti ji prostě zabili! Pro blbou kostku másla,“ tvrdí příbuzní. „Tam kradou bezdomovci. Chytí je s pikslou piva, udělají na ně bu-bu-bu a pustí. Jen tady na babičku hned museli volat policii!“ durdí se soused Igor.

Podle prokuratury video z obchodu vcelku jasně ukazuje, že si penzistka u kasy jen nevšimla, že má v nákupním vozíku i tři kostky másla. A když ji zastavila ochranka, marně nabízela, že zboží doplatí. Peněz v peněžence měla pořád dost – přes 500 rublů (přes 180 Kč)...

Víte, že...
...majitelem řetězce Magnit je ruský oligarcha Sergej Galickij (47)? Ten právě utržil 3,5 miliardy Kč z prodeje milionu akcií své firmy na londýnské burze. 

Přečtěte si
pohadkamaje
8. 2. 2015 • 20:40

Mekaniku, tak tos mě uklidnil. Myslím si, že kradou i ti, co mají peníze. Ale zároveň si myslím, že to nebyl případ téhle babičky. Většina starých lidí (pokud by nebyli úplně dementní, chudí nebo kleptomani) by si nelajsla něco ukrást...

mekanik
8. 2. 2015 • 18:39

pohadka-neber to vážně dělám si pérdel.ale ty myslíš že lidi co mají peníze nekradou????

pohadkamaje
8. 2. 2015 • 13:40

Těžko byla zlodějka, když ve šrajtofli měla dost peněz. Tobě se nikdy nestalo, že bys na něco zapomněl? Tahle stará dáma na to měla ve svém věku už právo. Ano, tasshi, chudák babička!

mekanik
8. 2. 2015 • 13:28

tas-čau,houby chudák-čorkařka

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.