Pomsta Islámskému státu za upálení pilota: Začalo masivní bombardování džihádistů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Pomsta Islámskému státu za upálení pilota: Začalo masivní bombardování džihádistů!

Brutální smrt pilota Jordánce rozlítila. Odveta podle nich bude velmi tvrdá.
Brutální smrt pilota Jordánce rozlítila. Odveta podle nich bude velmi tvrdá. (Reuters, Twitter)

Jordánská bojová letadla včera podnikla nálety proti pozicím Islámského státu (IS) v Sýrii, kde byly údajně zasaženy výcvikové tábory a muniční sklady. Podle Radiožurnálu Jordánci také poprvé útočili na pozici Islámského státu v Iráku.

Nasazení vzdušných sil je odvetou za nedávnou krutou vraždu jordánského pilota, který padl do zajetí islamistů a ti jej později upálili. Letouny jordánského letectva dnes přelétávaly nad rodištěm zabitého pilota Maáze Kasásby. Podle armádního prohlášení byly dnešní nálety "pouhým začátkem".

Útoky byly zaměřeny na islamistické cíle v syrské provincii Dajr az-Zaur a na okolí města Rakka. Jordánským letounům poskytovala asistenci americká vojenská letadla při průzkumu terénu a navádění na vybrané cíle, řekl americký armádní činitel agentuře Reuters. Jordánský král Abdalláh II. Také navštívil rodinu zavražděného pilota, která žije ve městě Karak, a připojil se k truchlícím.

Americké letectvo kvůli případu upálení přesouvá své týmy specializované na záchranu sestřelených pilotů na sever Iráku, aby byly blíže bombardované oblasti."Právě začíná naše odveta za hrůznou a krutou vraždu našeho odvážného mladého pilota, ale není to počátek našeho boje proti terorismu a extremismu," řekl Džúdí americké televizní stanici CNN. "Zvyšujeme sázky a jdeme do toho se vším, co máme," dodal.

Právě Jordánsko přitom rozděleno a řada jeho obyvatel byla proti tomu, aby se země zapojila do boje proti IS. Džihádisté proto doufali, že upálením pilota donutí zemi přestat bojovat v řadách koalice. Jenže se stal pravý opak. Brutální vražda Jordánce sjednotila a chtějí proti Islámskému státu bojovat tak dlouho, dokud ho zcela nezničí, jak se nechal slyšet ministr obrany. Ten také vyzval USA a další koaliční partnery, aby v boji přitvrdili.



Autor:  ČTK,ph

Přečtěte si
bella.
6. 2. 2015 • 22:48

bohužel mám pravdu Islámský stát vyzval k zničení Francie Radikální hnutí Islámský stát ve svém novém videu vyzvalo k dalším útokům ve Francii.

ararat
6. 2. 2015 • 11:22

no ty jsi mi generál,ale už bohužel po bitvě,měla bys být v první linií a jít zachraňovat svět ještě tebe by tak potřebovali všeználku,vrať se k pohádkám,bude to pro lidi to nejlepší co můžeš udělat

bella.
6. 2. 2015 • 11:11

Zajímalo by mě, co by se stalo, kdyby to nebyl Jordánec, ale Francouz.To by Francouzi opět zatáhli Evropu do svého 5 milionového arabského problému nalepením plakátů , že s ním sympatizujeme ?Jordáncům mají poděkovat všechny evropské země, které nás zavalily svými přistěhovalci ze svých kolonií na kterých dřív profitovali a kteří jim u dávno přerostli přes hlavu.

prroud
6. 2. 2015 • 10:06

Pani nahore upekli a kmani dole se pro jejich radost vymlatej mezi sebou.............

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.