Roman Tuma (260 kg): To já jsem nejtěžší v Česku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Roman Tuma (260 kg): To já jsem nejtěžší v Česku!

Roman Tuma váží 260 kg.
Roman Tuma váží 260 kg. (: archiv Romana Tumy)

ROUSÍNOV – Nedávná reportáž deníku Aha! o pražském kožešníkovi Jaroslavu Kudláčkovi, který je s 220 kg uveden v České knize rekordů jako nejtěžší muž Česka, nezůstala bez odezvy.

Nedávná reportáž deníku Aha! o pražském kožešníkovi Jaroslavu Kudláčkovi, který je s 220 kg uveden v České knize rekordů jako nejtěžší muž Česka, nezůstala bez odezvy. Čtenáři nás upozornili na Romana Tumu (31) z Rousínova, který váží rovných 260 kg! Ano, tohle je zřejmě skutečně největší cvalík republiky!

Roman Tuma je v jihomoravském Rousínově vyhlášeným řezníkem. „Původně jsem se vyučil sklenářem, řezničinu jsem si přidal v rekvalifikačním kursu až později,“ říká podnikatel, jehož laskominy v rousínovské jídelně na náměstí vyhledávají gurmáni ze široka daleka.

„Dbám na to, aby byl vždycky k dispozici poctivý hovězí vývar, gulášovka, dršťkovka, lidé si moc oblíbili třeba škvarkové knedlíky a další klasická česká jídla třeba vepřo-knedlo-zelo,“ říká při pohledu do jídelníčku. Otec dvou šikovných dětí, Martina (5) a Romanky (8), »nezanedbal« ani výšku, měří 192 cm, a tak má váhu kam rozložit. Určitě ale sní víc než jeho manželka Martina, která je tenká jako proutek. Kdyby si stoupli na váhu, překoná ji Roman více než čtyřikrát! Martina má totiž jen nějakých 60 kilogramů. Mohou mít někdy stejnou váhu? „To asi těžko,“ usmívá se vitální a až neuvěřitelně pohyblivý muž, milovník rybaření a jízdy v terénním automobilu.

Každopádně ale s extrémní váhou bojuje. Specialisté na brněnské klinice ho třeba dokázali zbavit 70 kg. Jenže pak se projevil »jo jo efekt« a Roman zase přibral. Primát nejtěžšího muže republiky ho ale příliš netěší a chce s váhou dál bojovat ...

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.