Hyeny v domově důchodců: Šly po vkladní knížce! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Hyeny v domově důchodců: Šly po vkladní knížce!

Neštítili se ničeho!
Neštítili se ničeho! (Foto Aha! – David Malík)

PRAHA (sch) – Jindřich Pikhart se svěřil do péče domova pro seniory Petruška v Šestajovicích. Ředitelka Petra Brožová (37) a její expartner Jiří Kunčar (25) ho ale připravili o šperky a chtěli ukrást i vkladní knížku.

Starý muž to vypověděl včera před soudem, kde se kauza okrádání a týrání starých lidí řeší (Aha! informovalo. Do domova byl převezen z nemocnice v Českém Brodě, nejdříve se k němu sice chovali hezky, ale zřejmě jen na oko. „Starali se o mě dobře asi dva až tři týdny,“ vypověděl Pithart. Pak začaly problémy. Kromě údajně špatné hygieny, žádného kapesného to byly možná i záměrně zaměněné léky. Dalším úskalím byly peníze.

„Měl důchod přes 8 tisíc, za pobyt v Petrušce ale chtěli 12 tisíc za měsíc,“ vypověděla jeho partnerka. Nechal si tedy přivézt drahé prsteny a další šperky a 2500 eur. „Když Brožová zjistila, že má vkladní knížku, tak naléhala, aby ji šli vybrat,“ vypověděla žena. Kvůli výpovědní lhůtě ale naštěstí peníze zůstaly v bance. Cennosti už však Jindřich Pikhart neviděl.

Autor:  sch

Přečtěte si
hajne
23. 1. 2015 • 15:31

Takovou svini hodit do studny a pořádně zadeklovat !!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.