Zápal plic připravil matku dvou dětí o nohy! To chtěla běžet maraton! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Zápal plic připravil matku dvou dětí o nohy! To chtěla běžet maraton!

Tracy stále leží v nemocnici.
Tracy stále leží v nemocnici. (Foto: Aha! - ara)

Horlivá běžkyně a matka dvou synů Millera (4) a Hudsona (1) trénovala na běh půlmaratónu. Na Štědrý den se však přestala cítit dobře. Protože měla potíže s dýcháním, vyrazila do nemocnice.

Tracy Ralph (34) z britského Essexu byl diagnostikován zápal plic. Pro někoho poměrně nezajímavé onemocnění, se stalo pro Tracy a její rodinu noční můrou. Její stav se den ode dne horšil, až musela být uvedena do umělého spánku, bojovala se selháním orgánů, meningitidou, septikémií, krevními sraženinami a krvácením do mozku.

Aby lékaři zachránili běžkyni holý život, museli jí amputovat obě nohy pod kolenem a prsty na rukou. Tracy však ještě nemá vyhráno, stále leží na lůžku intenzivní péče.

Už samotný transfer Tracy do londýnské nemocnice byl velmi komplikovaný, protože je u ní stále velké riziko vzniku krevních sraženin.

 „Málem jsme jí ztratili, než byla odvezena do nemocnice v Londýně. Doktoři říkali, že celou cestu najednou nezvládne,“ řekla Amanda Ralph nevlastní sestra Tracy pro Daily Mail.

Její zdrcená rodina založila dárcovské konto, kam mohou lidé Tracy přispívat na rehabilitaci. Za prvních 24 hodin lidé poslali 18 tisíc liber. Nyní je na účtu téměř 25 tisíc liber, které budou použity na její rehabilitaci a k nákupu protéz.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.