Tyrani a hyeny z domova důchodců před soudem: Okradli seniorku o milion! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Tyrani a hyeny z domova důchodců před soudem: Okradli seniorku o milion!

S Brožovou se Kunčar poznal na diskotéce.
S Brožovou se Kunčar poznal na diskotéce. (Foto ČTK, ara)

Hyeny z domova pro seniory Petruška v Šestajovicích stanuly včera před soudem, šéfka zařízení Petra Brožová (37) s expřítelem Jiřím Kunčarem (25) obírala klienty o důchody a úspory, Jaroslavu J. (84) dokonce sebrala milion! Dávali jim málo jídla, pomoc si museli přivolávat křikem a nedůstojne je přebalovali před ostatními...

Panoptikum! Asi tak by se dal označit celý problémový domov pro seniory Petruška v Šestajovicích. Chyběla mu jak řádná akreditace, tak odborný personál. Místo vyškolených sester tam pracovali rodinní příslušníci ředitelky, kteří se u soudu sotva zmohli na souvislou větu.

Má jen ZŠ

Málo jídla, zamykání pokojů i hlídání při návštěvách, aby si stařečkové nemohli stěžovat. To jsou ale pořád jenom maličkosti oproti sprosté krádeži, které se samotná ředitelka, která má jen základní školu, podle obžaloby dopustila.
Klientku s Alzheimerovou chorobou Jaroslavu J. dovedla do banky a nechala ji zrušit vkladní knížku, kde měla našetřeno přes milion korun. Přes 200 tisíc vybrala hotově a zbytek nechala převést na účet tehdejšího přítele Jiřího Kunčara. Prý jako platbu do budoucna za pobyt v domově, ženin měsíční důchod údajně na pokrytí prý nestačil.

Je neviňátko?

„Dělal jsem to, abych zachránil vztah s paní Brožovou,“ vypověděl a několikrát u soudu zopakoval Kunčar, který má s Brožovou dceru. A možná opravdu dělal vše, aby své družce tehdy pomohl. Od rodičů si půjčil 300 tisíc korun, od bratra 170 tisíc, vše údajně na dluhy domova.

„Miloval jsem paní Brožovou. Vždy, když ženu miluji, jsem jí podřízen,“ řekl Kunčar. Jeho slova potvrdila i jeho maminka, kterou soud vyslechl. „Je to hodný kluk, který má dobrý srdce, není to žádný zmetek.“

Kdo kradl?

Kunčara soud před časem z vazby propustil, Brožová z ní zůstává a tvrdí, že za vše může její bývalá láska:„Poprosili mě, ať je odvezu do spořitelny, že si potřebují vyřídit něco mezi svými účty. Slyšela jsem o tom, že mu chce poslat peníze na jeho účet. Ukazoval jí, kde to má podepsat.“

Přítel okradené a týrané seniorky: Strašně se tam bála

O peníze okradené seniorky se zprvu staral její kamarád Evžen Jeřábek (85). To ještě v době, kdy nebyla v domově seniorů v Šestajovicích. „Ona věděla, že ztrácí paměť. Říkala, že peníze chce použít na to, aby si zaplatila sociální pracovnici, aby se o ni doma starala. Teď ale bohužel nemá nic a je v domově důchodců a ne ve svém domově,“ řekl její kamarád. Že o všechny peníze přišla, jí říkat nechce. „Strašně se tam bála a prosila mě, abych ji odtamtud dostal. Měla hlad, zažívala hrubé chování,“ popsal.

Kontrola: Bylo tam peklo!

Ombudsmanka Anna Šabatová provedla v zařízení loni kontrolu. Na co upozornila?

*Pomoc si klienti musí přivolat křikem.
*Pokoje nezaručují soukromí. Jedna skříň je pro 3 osoby.
*Přebalování probíhá nedůstojně, před ostatními.
*Kontrola mohla vstoupit do místnosti, kde se někdo sprchoval.
*Nikde není toaletní papír nebo mýdlo.
*K snídani je výhradně chléb s margarínem.
*Obědy se vozí z restaurace a k večeři se dojídají zbytky od oběda.
*Když si klienti chtějí něco koupit, musí žebrat o kapesné.

 



Autor:  sch

Přečtěte si
bastapasta
21. 1. 2015 • 17:42

jak roste honička za penězi, tak klesá morálka a co je nejuhorší? Mnohdy roste tolerance k zlodějům a podvodníkům. Ti hledají stále novém způsoby a senioři jsou slabá skupina, něco jako děti. Je třeba neúplatných kontrol a vysokých trestů. Je to nízké a odpudivé, a sotva něco horšího než je toto.

mirkazam
21. 1. 2015 • 13:08

Jak je vidět na fotce jsou tito hajzli vysmátí...

prroud
21. 1. 2015 • 10:17

Vazny pochybeni kontrolnich organu statu,po tomhle bych sel jako honici pes a tresty by byly ODRAZUJICI!!! Tohle si nasi starouskove nezaslouzeji!!!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.