Fotbal i hokej už jen digitálně! ČT 2 hlásí: Končíme! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Fotbal i hokej už jen digitálně! ČT 2 hlásí: Končíme!

Ilustrační foto
Ilustrační foto (: archiv)

PRAHA – Zmar a zrada! Česká televize se v rámci digitalizace televizního vysílání rozhodla převést ČT 2 na digitální vysílání. Kdo nebude mít set-top-box, přístroj k příjmu digitálního vysílání, přijde nejen o dokumenty a filmový klub, ale i o fotbalovou Ligu mistrů či hokejovou extraligu!

Zmar a zrada! Česká televize se v rámci digitalizace televizního vysílání rozhodla převést ČT 2 na digitální vysílání. Kdo nebude mít set-top-box, přístroj k příjmu digitálního vysílání, přijde nejen o dokumenty a filmový klub, ale i o fotbalovou Ligu mistrů či hokejovou extraligu!

Konec ČT 2 přijde na počátku roku 2008. Tehdy Česká televize bude postupně vypínat analogové vysílání tohoto kanálu. „My nerušíme kanál ČT 2, ale potřebujeme frekvenci, na které tento kanál vysíláme, abychom mohli rozšířit digitální vysílání,“ řekl nám tiskový mluvčí České televize Martin Krafl. „Sice diváci o ČT 2 přijdou, ale jenanalogově. Když si pořídí settopbox, budou moct sledovat nejen oblíbený kanál ČT 2, ale i naše ostatní kanály.“

Veřejnoprávní televize v současnosti vysílá jen digitálně dva kanály: ČT 4 sport a ČT 24, nově k nim přibude tedy i ČT 2. Kanál ČT 1 bude analogově vysílán až do úplného konce analogového vysílání. Pak už jej bude možno sledovat jen pomocí settopboxu.

V současné chvíli není zcela jasné, které místo projde digitalizací vysílání ČT 2 jako první. Televize čeká na rozhodnutí Telekomunikačního úřadu, který by měl tato místa doporučit. „Rádi bychom však posílili digitální vysílání na Vysočině a jižní Moravě. K tomu patří i místa, kde hrozí rušení analogového vysílání digitálním ze zahraničí,“ míní šéf digitalizace ČT Pavel Hanuš. V ohrožení se tedy ocitají hlavně lidé žijící u hranic s Německem a Rakouskem.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.