Matka tří dětí žadoní: Uřežte mi nohy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Matka tří dětí žadoní: Uřežte mi nohy!

Claire je zoufalá, nikdo jí nedokáže pomoci.
Claire je zoufalá, nikdo jí nedokáže pomoci. (Foto: Aha! - ara)

Fóbie jsou hrozná věc, mohou člověku zcela zničit život. Britská maminka Claire Jones (39) třeba trpí takových strachem z toho, že se jí na nohách vytvoří křečové žíly, že požádala lékaře, aby jí je obě amputovali!

Strach z křečových žil má zřejmě v určitém věku každá žena. Když se ale bankovní úřednice Claire Jones z Liverpoolu podívá na své nožky nebo si je má ve sprše namydlit, přepadne ji taková panika, že se zhroutí a absolutně není schopná se postarat o své tři malé děti! A to se jí stává i několikrát denně.

Chci na vozík!
Tyto stavy ženu přinutily, aby zašla do nemocnice a požádala o oboustrannou amputaci! Věří tomu, že život na invalidním vozíku by byl pro ni snesitelnější. Lékaři její žádost samozřejmě zavrhli a místo krvavého zákroku ženu poslali k psychologům, že léčit se potřebuje tam... „Když mne odmítli, přála jsem si, abych si mohla ty nohy uříznout sama,“ říká Claire


Nožky jako laň
Fóbie se u ní vyvinula zřejmě už v mládí a s přibývajícími roky je pořád silnější. Vše vyvrcholilo před třemi lety, kdy se jí na noze udělala první opravdová křečová žíla! „Kamarádky říkaly, že by takové nohy braly, ale já je prostě nenávidím,“ dodala nešťastnice.   
Claire je zoufalá, nikdo jí nedokáže pomoci.

Bojíte se šestek?
Fóbie je úzkostná porucha charakterizovaná chorobným strachem z určitých věcí, situací či jevů, třeba i neexistujících. Je jich velké množství.

Akustofobie = strach z mraků
Bibliofobie = strach z knih
Cyberofobie = strach z počítačů a práce s nimi
Eufobie = strach z dobrých zpráv
Fronemofobie = strach z přemýšlení
Hexafobie = strach z čísla 6

Přečtěte si
napalmdeath
9. 1. 2015 • 12:28

opravdu je asi nejaka sahla

rezacek
9. 1. 2015 • 11:30

Škoda, že už nejsou telefonní budky. Tam jsem si vždycky vydatně prdnul, hlavně těsně před odchodem, když už na mě někdo hodně spěchal. Dle hesla "jen inhaluj, blbečku".

rezacek
9. 1. 2015 • 11:27

Měl jsem jednu známou, ta měla šestky. Ale žádnou "hexafobii" z toho neměla. A bylo za co chytit.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.