Tvrdá rána pro Islámský stát: Někdo uřízl hlavu šéfovi jejich popravčí čety! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Tvrdá rána pro Islámský stát: Někdo uřízl hlavu šéfovi jejich popravčí čety!

Kdo odřízl veliteli islamistické policie hlavu? To se zatím neví.
Kdo odřízl veliteli islamistické policie hlavu? To se zatím neví. (Reuters)

Ve východní Sýrii někdo sťal zástupce velitele policejní jednotky, kterou založila organizace Islámský stát (IS) na území, jež ovládla. Muž byl egyptské národnosti a patřil k velení jednotky, jež sama stínala nepřátele IS.

Tělo neslo podle egyptských sdělovacích prostředků stopy po mučení a bylo poblíž elektrárny města Majádín v provincii Dajr az-Zaur.

Ramí Abdar Rahmán ze syrské exilové organizace ochránců lidských práv řekl, že zatím není jasné, zda velitele zabil sám IS nebo místní lidé. V každém případě je to významná věc, protože to byl vysoce postavený člověk jednotky Hisba a první její člen, který byl tímto způsobem zlikvidován, řekl Rahmán. Na těle byl prý nápis Toto je zlo, šajchu. Hlava měla v koutku úst cigaretu.

IS na dobytých územích vyhlásil mnoho zákazů údajně v souladu s islámským právem. Patří k nim zákaz pití alkoholu, ale také kouření na veřejných místech.

Nejdéle a nejvýrazněji je IS přítomen v severní Sýrii. Tamní obyvatelé podávají svědectví o stínání a kamenování za nevěru nebo rouhání. Ramího organizace dnes také oznámila, že se někdo v Majádínu pokusil zabít další dva členy IS. Jednoho s pomocí jedoucího auta na kruhovém objezdu, druhého zranili útočníci těžkým předmětem z jedoucího motocyklu.

Zajímavé je, že zpráva o popravě jednoho z důstojníků IS se objevila v den, kdy Islamisté zveřejnili fotky z další hromadné popravy svých odpůrců.

Přečtěte si
ivoadler
7. 1. 2015 • 10:18

Ale no tak, nebuďte tak omezení. Víte vůbec, co je ironie?

evicka55
7. 1. 2015 • 08:43

Čím kdo zachází,tím také schází

rucnikvolamydlo
7. 1. 2015 • 08:25

Okusili vlastní medicínu

jerry
6. 1. 2015 • 19:04

Začni.

prroud
6. 1. 2015 • 18:08

dissent,nehazel bych vsechny do jednoho pytle!!! Marie,nemel bych s tim vubec zadnej problem,to je jeste docela cista prace proti tomu ceho bych byl schopnej,kdyby nam sahli na nase deti!!!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.