Krvavé oslavy Silvestra: Našli smrt v tlačenici! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Krvavé oslavy Silvestra: Našli smrt v tlačenici!

Lidé čekali v nemocnici, aby identifikovali své blízké.
Lidé čekali v nemocnici, aby identifikovali své blízké. (Foto Reuters, EPA, ČTK, Twitter)

Silvestrovská oslava se změnila v boj o holý život. Smrtící tlačenici na přecpaném nábřeží v Šanghaji zavinil neznámý člověk, který do davu vhodil falešné dolarové bankovky... Při bojích o padající peníze zemřelo nejméně 36 lidí, dalších 42 jich bylo zraněno.

„Slyšela jsem, jak lidi křičí, někdo upadl, byla tam taková tlačenice, že jsem nemohla pořádně stát,“ řekla mladá žena s tím, že se jí nepodařilo najít jednoho z kamarádů, s nimiž byla slavit. „Byli jsme dole pod schody a chtěli jsme nahoru, ale ti, co byli nahoře, chtěli dolů, a tak se dav tlačil a lidé padali,“ popsal incident v televizi jeden ze zraněných.

Lidé, kteří nemohli najít své blízké, zaplnili nemocnice, do nichž byly přivezeny oběti jednoho z nejhorších neštěstí, jaké čínské velkoměsto v posledních letech zažilo. Do jedné z nemocnic dorazil muž a v ruce svíral fotku svého syna (25), když zjistil, že všechna neidentifikovaná těla jsou ženského pohlaví, zase odešel.V další nemocnici pro změnu ukazovali policisté snímky mrtvých, které nedokázali identifikovat.

Příčiny neštěstí úřady vyšetřují. Očití svědci dříve hovořili i o tom, že policie asi nedokázala zvládnout obrovské množství lidí směřujících v několika proudech na nábřeží, kde vypukla davová panika a zhoubná chaotická tlačenice.

Víte, že...
...silvestrovské oslavy jsou ve velkoměstě s asi 24 miliony obyvatel nesmírně populární, loni se jich zúčastnilo na 300 tisíc lidí?



Autor:  ČTK,vk

Přečtěte si
prroud
2. 1. 2015 • 09:00

Okultni moc penez!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.