Česko zdrtila sněhová kalamita: Kamion smetl dodávku, zahynuli 2 policisté! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Česko zdrtila sněhová kalamita: Kamion smetl dodávku, zahynuli 2 policisté!

Česko pokryl sníh.
Česko pokryl sníh.  (Foto Aha! – David Malík, ČTK)

Češi se dočkali sněhu. Místo romanticky padajících vloček ale ochromila republiku sněhová kalamita. Peklo zažili hlavně řidiči na zasněžených silnicích a rozježděné břečce. Kalamita si vybrala i krutou daň. Při dopravní nehodě na Českolipsku zemřeli dva policisté.

Policisté z Hradce Králové jeli včera na hraniční přechod Petrovice převzít od německých kolegů ženu, na kterou byl vydán eurozatykač. Na frekventované silnici mezi Doksy a Bělou pod Bezdězem smetl jejich služební dodávku rozjetý kamion. Dva strážci zákona (†56, †31) byli namístě mrtví! Třetího policistu (28) transportoval vrtulník záchranné služby ve vážném stavu do liberecké nemocnice.
Komplikace byly prakticky na celém území. Kamiony měly problémy hlavně ve stoupáních, na Šumavě a v severních Čechách komplikovaly dopravu i sněhové jazyky.

Budeme se dál klouzat
Na horách ze sněhu měli radost, ve městech sníh komplikoval život! Sněžení od čtvrtka ustane, mráz ale zůstane. „V nížinách by mělo sněžit ještě dnes a zítra. Napadnout by měl centimetr sněhu. V pátek a o víkendu srážky už budou spíše smíšené nebo mrznoucí,“ řekla Aha! meteoroložka Dagmar Honsová.

Dnes: oblačno až polojasno, sněžení. Den –6 až –2 °C, noc až –12 °C.

Zítra: polojasno až skoro jasno, sněžení. Den –6 až –2 °C, noc –10 až –14 °C.

Čtvrtek: polojasno až skoro jasno. Den: –4 až 0, noc –6 až –10 °C, místy až –15 °C.

Pátek: polojasno až skoro jasno. Den –4 až 0 °C, noc –6 až –10 °C, ojediněle až –12 °C.

Sobota a neděle: polojasno až oblačno, místy sněžení. Den –3 až 1 °C, noc –2 až –7 °C, místy –9 °C.



Autor:  jad,nec

Přečtěte si
jarypadlo
30. 12. 2014 • 10:05

Každý hned huláká kde jsou silničáři a o komunistech co chtěli poručit větru,dešti,ale dnes chce každý poroučet mnohem více a výmluvy na cestáře jsou viníkem?Prdlačku-s tím přece řidiči musí počítat.A že by Policie neměla zimáky?Blbost.

janapi
30. 12. 2014 • 08:48

Tak inspekce ještě neskončila vyšetřování, ale bulvár má již jasno! Zda-li pak auto Policie mělo řádné zimní pneumatiky? Pokud ne-mělo by se na vozidlo pohlížet jako na příčinu nehody....

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.