6 oběť výbuchu ve Frenštátu: Vilém (+40) byl půl roku v komatu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

6 oběť výbuchu ve Frenštátu: Vilém (+40) byl půl roku v komatu!

Vilém byl hrdina
Vilém byl hrdina  (Foto Aha! – Slávka Červená)

Velmi smutné vánoční svátky prožije rodina Špačkova z Frenštátu pod Radhoštěm. Žila v paneláku, který Antonín Blažek (†57) loni vyhodil do vzduchu. Vilém Špaček (†40) se stal již šestou obětí.

Od tragédie 17. února 2013 byl takřka nepřetržitě v nemocnici, půl roku trvalo, než se probral z kómatu, nyní tři měsíce pobýval v Rehabilitačním ústavu v Hrabyni, kde nyní náhle zemřel. „Dostal cévní mozkovou příhodu. Byl to šok. Pomaličku se zlepšoval. Byl ale stále v péči lékařů. Doma, v kruhu rodiny, si pobyl asi jen tři dny. Teď měl přijet na Vánoce. Ty budou letos smutné,“ svěřila se Aha! Vilémova maminka.

Stále se léčí i jeho žena, která utrpěla popáleniny na 90 % těla. Jejich děti (17, 15) naštěstí vyvázly bez vážnějších zranění. Taťka je stihl včas vyhodit z balkonu v přízemí.

Byl to hrdina
„Bydleli přímo naproti tomu ha*zlovi. Tím, že otevřel Vilém dveře, zachránil další životy. K zemi by šla podle odborníků i další část domu, kdyby se plyn, který pustil Blažek, dostal stoupačkami až nahoru,“ řekl Vilémův kamarád a bývalý soused.

6 mrtvých
Trosky paneláku pohřbily pět nevinných lidí: Milenu Němcovou (†60), její dceru Ditu (†38) a vnučku Adélku (†11). Jejich sousedům Konvičkovým v domě zemřely děti Adélka (†2,5) a Radimek (†5). V troskách zemřel i atentátník Blažek.



Autor: 

Přečtěte si
beladona
17. 12. 2014 • 09:50

vzkaz pro redakci AHA: tak se hergot rozhodněte, buď napište : šestá oběť bez tečky nebo 6. oběť s tečkou. Neexistuje jiná varianta u číslovky řadové! Hvězda Šmuclerová s tím dál nic nedělá ?!!!!!!!!!!!To už jí čeština nevoní vedle hatla patla hokejisty?To nemají nastavenou opravu pravopisu nebo jsou tak debilní, že n e v ě d í co mají dosadit správně, tak to nechají? Že by ukáčka už i v redakci ?

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.