Petr Beck (87) přežil Terezín i Osvětim: Prošel peklem, dnes se bojí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Petr Beck (87) přežil Terezín i Osvětim: Prošel peklem, dnes se bojí!

Bránu svého domu už nenechává Petr Beck otevřenou ani na chvíli.
Bránu svého domu už nenechává Petr Beck otevřenou ani na chvíli. (Foto Aha! – Jiří Krušina)

Petr Beck (87) z Bruntálu přežil Terezín, Osvětim i pochod smrti. Před několika dny ho vykradli, i přesto, že byl doma. Nyní říká: mám strach ve vlastním domě!

Před několika dny na zahradu jeho domu vnikl zloděj. „Byla otevřená brána. Vnikl na zahradu a pak do garáže. Odnesl si prodlužovací šňůry. Nejde tak ani o majetek, jako o ztrátu pocitu bezpečí ve vlastním domě a jeho okolí,“ posteskl si muž.
Policie zloděje dopadla. „Byl jsem osobně policistům poděkovat za dobrou práci. Už ale zavíráme bránu a zamykáme dům. Bojíme se,“ dodal senior s tím, že je potřeba práci policistů, kteří nasazují životy, ocenit.

Přežil pochod smrti
Mámu a bratra viděl naposledy Petr Beck na nádraží v Osvětimi. On skončil v pracovním táboře. Jeho nejbližší v plynových komorách. Pochod smrti přežil tak, že padl mezi mrtvé a vydržel s nimi ležet půl dne. „To období si pamatuji téměř do detailu. Nejsou to hezké vzpomínky, ale i v té hrůze se dala najít lidskost,“ řekl Aha!.



Autor:  kru

Přečtěte si
pelagie
8. 12. 2014 • 08:31

Halo pane, nejen že jste odporný tupec, ale navrh jste bezcitný hlupák .....

anka
7. 12. 2014 • 20:22

a co tim chcete rici, ze kdyz se stavali fronty na vanoce, tak zlodeji nevykradali duchodce???nebo snad za vykradadni domu chodili do vezeni na dlouho? anebo ze ted zlodeje pusti bez potrestani????

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.