Sebevražda na policejní služebně v Úpici: Zadržený se zabil střílející tužkou | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Sebevražda na policejní služebně v Úpici: Zadržený se zabil střílející tužkou

Touto tužkou se muž zastřelil.
Touto tužkou se muž zastřelil. (Foto Aha! – Jitka Pecharová, Mária Rušinová, PČR)

Sebevražda zadrženého opilého muže otřásla policejní služebnou v Úpici na Trutnovsku. Muž (†57) z Trutnova, kterého sem hlídka přivezla, protože se dobýval v paneláku do cizího bytu, se na toaletě zabil střílející tužkou.

Není jasné, co Trutnovák v Úpici pohledával. Nemá trestnou minulost a podle všeho se ke zločinu nechystal ani ve čtvrtek, který skončil tragicky. Vnikl sice do paneláku a ve 3. patře se chtěl dostat do bytu starších manželů, ale zřejmě nešel krást.

„Uslyšel jsem bouchnutí do dveří, a když jsem otevřel, seděl na schodech. Říkal, že se mu udělalo špatně. Byl opilý nebo zdrogovaný a vypadal nešťastně,“ popsal Josef P. (67). „Mlel, že se rozvádí a opakoval, že tady bydlí,“ dodal. Pak si nešťastník šel před dům zakouřit, důchodce mu po chvilce donesl krosnu, kterou nechal na chodbě, a z obavy, že si ublíží, zavolal policii.

Muž se zabil na toaletě obvodního oddělení policie v Úpici.

Když hlídka muže přivezla na oddělení, dala mu dýchnout. Měl 2,6 promile. K výslechu už nedošlo. Muž řekl, že potřebuje na toaletu. Tam vytáhl tužku s nábojem ráže 22, střelil se do srdce a zemřel. Nevlastnil zbrojní průkaz, ale i kdyby ano, střílející tužky jsou zakázané. Případ vyšetřuje policie a Generální inspekce bezpečnostních sborů.

Propisky, kufříky, mobilní telefony i třeba příbor – každá taková věc může sloužit jako tajná střelná zbraň! Děsivé je, že výrobu zvládne zručný kutil. Díly k výrobě lze koupit v jakémkoliv železářství. „Musíte používat soustruh, frézu, znát funkci zbraně. Musíte zabudovat pružiny, úderník,“ řekl Aha! vedoucí sbírek policejního muzea Radek Galaš. Horší je to s municí. „Střelivo se dá koupit jen na zbrojní průkaz, legálně se sehnat nedá,“ dodal Galaš. Na černém trhu to ale nejspíš pro zkušeného obchodníka není problém...

Autor:  jp

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.