Další Čunkův problém: Chtěli uplácet jeho bývalou sekretářku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Další Čunkův problém: Chtěli uplácet jeho bývalou sekretářku!

Vicepremiér Jiří Čunek
Vicepremiér Jiří Čunek  (: (ČTK))

PRAHA – Šéf lidovců a vicepremiér Jiří Čunek má na krku další problém! Policie podle internetového serveru Aktuálně.cz zatkla tři muže kvůli podezření, že se pokusili ovlivnit výpověď klíčové svědkyně v jeho úplatkářské aféře. Muži údajně oslovili bývalou Čunkovu sekretářku Marcelu Urbanovou a nabízeli jí peníze výměnou za pomoc pro vicepremiéra.

Urbanová vše ohlásila policii, která muže zadržela. Jeden z nich už byl propuštěn, u dalších dvou se rozhoduje o obvinění. Čunek Aktuálně.cz řekl, že o nejnovějším vývoji v jeho kauze nemá žádné informace. Televize Nova uvedla, že Urbanová dostala policejní ochranu.

odle prvních zpráv je mezi zadrženými muži i známý obchodník s LTO Roman Vaškůj. Policie pracuje s verzí, že právě on kontaktoval Urbanovou a nabízel jí peníze, když začne vystupovat ve prospěch Čunka. Vaškůj ale po zatčení popřel, že by po Urbanové chtěl, aby změnila výpověď. Tvrdí, že mu šlo jen o získání informací, které by Jiřího Čunka očistily. Policie vyšetřuje i verzi, že někdo chtěl Čunkovi touto aférou uškodit.

Policie Čunka před časem obvinila z přijetí úplatku. Podezírá ho, že v únoru 2002 dostal jako vsetínský starosta zhruba půlmilionový úplatek od realitní společnosti H&B Real za prodej většinového podílu města ve společnosti Vsetínské byty. Čunek i firma obvinění odmítají.

4.3.2007

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.