Chovatel musel z bytu! Vyhnalo ho 200 ještěrů, hadů a pavouků... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Chovatel musel z bytu! Vyhnalo ho 200 ještěrů, hadů a pavouků...

Před třemi týdny se v paneláku vylíhlo šest korálovek honduraských.
Před třemi týdny se v paneláku vylíhlo šest korálovek honduraských. (Foto pro Aha – Lenka Hájková )

Svůj byt musel opustit Karel Zavadil z Veselí nad Moravou. Donutili ho k tomu hadi, štíři a pavouci. Má této havěti na 200 kusů, je totiž chovatel. A to už 31 let. Tehdy si jako první zvíře pořídil metrové mládě hroznýše královského.

Dnes bydlí Karel Zavadil o patro níž a do práce to má tak jen pár schodů. „Chovatelství pro mne bylo zpočátku koníčkem, který se před 19 lety přehoupl v podnikání,“ prozrazuje bývalý zootechnik. Zároveň připouští, že se chovem uživí. Nejlevnější mládě užovky vyjde na dvě stovky a nejdražší korálovky na patnáct set.
Jeho jednopokojový byt dnes ukrývá bezmála dvě stovky hadů, ještěrů a pavouků. Dvakrát už mu někteří utekli. Podle něho jsou ale sousedé v klidu, protože si už za dlouhá léta na exoty zvykli.

Garáž plná myší
Co se týká pestrosti druhů, tak předčí mnohou zoo v zemi. Svou garáž proměnil v myšárnu. Žije v ní okolo dvou tisíc myší, potkanů a morčat. „Plazy musím krmit. Kdybych měl vše kupovat, tak se nedoplatím,“ říká chovatel. Za nejvzácnější exponát označil hroznýše madagaskarského. V bytě má dvě samice a samce. Z jejich mláďat se ale zatím neradoval. Zato hadi už ho pokousali několikrát. Žádný naštěstí nebyl jedovatý.



Autor:  hej

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.