Cyklistku Kateřinu (30) oslnilo slunce a »rozmázla« se o přívěs: Přilba mi zachránila život! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Cyklistku Kateřinu (30) oslnilo slunce a »rozmázla« se o přívěs: Přilba mi zachránila život!

Nejtěžší pak bylo podívat se do zrcadla.
Nejtěžší pak bylo podívat se do zrcadla. (Foto Aha! – Martin Pekárek)

„Ta přilba mi opravdu zachránila život,“ říká cyklistka Kateřina R. (30). Oslnilo ji slunce a v rychlosti 30 km/h vrazila bez brzdění do zaparkovaného přívěsu.   

Kateřina jela v Dehtárech u Prahy po rovné přehledné silnici. Měla za sebou už 90 km a domů jí zbývalo posledních 10 km. Najednou zpoza domu zablýsklo sluníčko. „Oslnilo mě. Pamatuji si pak jen tu plechovou stěnu před sebou. Nestačila jsem se ani leknout, natož zabrzdit. Byly to sekundy,“ vzpomíná Kateřina. Pak si vybavuje, jak ležela na zádech na zemi. „Cítila jsem vlhkost po celém obličeji, tak mi došlo, že mám asi všude krev. Byla jsem v šoku. Zrcátko jsem neměla, ale majitel přívěsu vypadal dost vyděšeně,“ dodává.

Prasklina 10 cm  
Teprve později, když viděla asi deseticentimetrovou prasklinu v přilbě, jí došlo, že takovou díru mohla mít v hlavě. „Bez přilby jsem nikdy nejezdila, ale vždycky jsem si říkala, že když mě srazí kamion, tak je jedno, co mám na hlavě. Teď jsem si vyzkoušela, že jsou pády, kdy může zachránit. Nemít přilbu, měla jsem nejspíš prasklou lebku,“ připouští žena. Jen si láme hlavu, k čemu jsou sluneční brýle, když i přes ně může slunce člověka oslnit.

Bála se zrcadla
Lékaři jí museli sešít pěti stehy ret. Tělo má samou modřinu, bolí ji za krkem a pít musí zatím brčkem. „Nejtěžší bylo sebrat odvahu podívat se do zrcadla,“ přiznává cylistka. Bála se, že bude mít do konce života obličej samou jizvu.

Nikdy nezapomeňte! Počasí zatím cyklisty nedonutilo kola zazimovat, a proto se držte rad cyklistky Katky:

* Vždycky mít na hlavě helmu.

* Proti sluníčku jet pomaleji.

* Když odpoledne jedeš na západ, počítej s tím, že slunce nečekaně zasvítí a v tu chvíli nic neuvidíš.



Autor:  vet

Přečtěte si
prroud
17. 11. 2014 • 08:59

A to pred sebou nemela sklo jako v aute,po kterym se svetlo jeste "rozmazne" a zesili.....

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.