Lupiči přepadli seniorku v jejím domě: Zacpali jí pusu halenkou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Lupiči přepadli seniorku v jejím domě: Zacpali jí pusu halenkou!

V tomto domě seniorku lupiči přepadli.
V tomto domě seniorku lupiči přepadli. (Foto Aha! – Zbyněk Schnapka)

Okamžiky hrůzy si prožila Jaroslava K. (64) z obce Chmelná u Sušice na Klatovsku. Dva lupiči ji přepadli přímo v jejím rodinném domku, vypáčili vstupní dveře a vtrhli dovnitř.

Život si seniorka zachránila tím, že jim dala všechny úspory. Šlo o desítky tisíc korun. „Uvnitř jeden z lupičů chytil ženu pod krkem a druhý požadoval peníze. Žena je odvedla do ložnice, kde měla schovaný klíč od skříně a z tašky jim dala všechny své úspory,“ popsala přepadení policejní mluvčí Dana Ladmanová. To lupičům ale nestačilo. Halenkou jí zavázali ústa a chtěli po ženě další peníze, vyhrožovali, že jí jinak ublíží. Když jim stále dokola tvrdila, že více nemá, lupiči ji nechali a utekli. Jaroslava K. žije sama v domku, který stojí u lesa na konci vesnice. „Dělala prodavačku v Sušici. Před rokem jí zemřel manžel a ona teď nikomu neotevírá a zůstává stále doma,“ říká jeden ze sousedů. „Asi proto si ji lupiči vytipovali. Mysleli si asi, že bude mít doma nastřádané peníze, když nikam nechodí, a tak ani neutrácí,“ dodává. Drzost lupičů byla nevídaná.

Zacpali jí pusu halenkou
Při loupeži se nenamáhali ani maskovat. Seniorka tak násilníky policistům dobře popsala. „Pracujeme na identikitu, který budeme mít brzy k dispozici,“ dodala Ladmanová s tím, že lupiči mohou ve vězení skončit až na 10 let. Když se deník Aha! snažil přepadenou ženu kontaktovat, podle sousedů byla doma, neotevřela.

Autor:  zb

Přečtěte si
londynskypes
6. 11. 2014 • 15:22

desitkytisic korun treba si nejakou tisícovku prihodila ..jak to dokaze

st.rec
6. 11. 2014 • 08:39

Snad je tam jako kdysi do Rokytnice v Orlických horách nepřivezl autem jejich otec a nezletilci stařenku ubodali,klidně by to mohlo být podobné.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.