Matka (33) hodila novorozeně do popelnice, ale možná vyvázne: Uhraje to na nepříčetnost? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Matka (33) hodila novorozeně do popelnice, ale možná vyvázne: Uhraje to na nepříčetnost?

Daniel Šmíd ukázal Aha!, kde mrtvé miminko našel.  Z vraždy novorozeněte obviněná Jiřina S. má už dvě děti.
Daniel Šmíd ukázal Aha!, kde mrtvé miminko našel. Z vraždy novorozeněte obviněná Jiřina S. má už dvě děti. (Foto: Aha! - Jana Ulrichová a Facebook, kolíž Ahaonline.cz)

Už téměř rok vyšetřují policisté vraždu novorozeněte, které loni v prosinci našel jeden z místních pohozené v Podbořanech v popelnici. Matku Jiřinu S. (33) dopadli rychle, další vyšetřování ale komplikuje její údajně špatný zdravotní stav.

Už rozhodování o tom, zda půjde z vraždy obviněná Jiřina S. do vazby, se odehrávalo místo u soudu v nemocnici. Soudce ji nakonec do vazby poslal, dlouho si tam ale nepobyla. Když byla propuštěna, nechala se okamžitě hospitalizovat na psychiatrii.


Podle lidí z jejího okolí se snaží přesvědčit vyšetřovatele, že dítě pohodila v nepříčetnosti či poporodní depresi. Zřejmě s tím ale neuspěje. „Vyšetřování dál pokračuje,“ potvrdila policejní mluvčí Alena Bartošová. Podle informací Aha by měl být případ uzavřen návrhem na podání obžaloby, a to zhruba do konce měsíce.

Mohl žít!

Tělíčko novorozeného chlapečka našel Daniel Šmíd 8. prosince v kontejneru v Podbořanech v ulici kpt. Nálepky. Jiřinu S., která žila s manželem a dvěma dalšími dětmi ve stejné ulici, zadrželi policisté ještě večer. Následně ji obvinili z vraždy. Pitva ukázala, že chlapeček se narodil životaschopný. Zemřel na podchlazení.

Přečtěte si
londynskypes
3. 11. 2014 • 19:04

xi./ndl uslapal bych ji

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.