Nechutné kšefty: Vykopali z hrobu zesnulou ženu a vdali ji za mrtvého muže! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Nechutné kšefty: Vykopali z hrobu zesnulou ženu a vdali ji za mrtvého muže!

Posmrtné obřady pořádají Číňané kvůli pověrčivosti. (ilustrační foto)
Posmrtné obřady pořádají Číňané kvůli pověrčivosti. (ilustrační foto) (Profimedia.cz)

Policie ve venkovské části Číny zadržela skupinu 11 mužů, kteří unesli ženu a prodali ji, aby se stala manželkou svobodného muže. Ani jeden z novomanželů si ale svatební veselí nemohl užít, napsal zpravodajský server The Times. V době sňatku už byli oba tři měsíce mrtví.

Na zločin spáchaný ve městě Che-ce policie narazila náhodou, když pozatýkala gang zlodějů elektrických bicyklů, kteří se během výslechů přiznali také k prodeji mrtvých žen. Za krádež a zhanobení mrtvých jim nyní hrozí tři roky vězení.

Tento případ, o němž informovaly čínské sdělovací prostředky, odhalil morbidní trh s mrtvolami, s nimiž se obchoduje kvůli posmrtným svatbám. Jde o nelegální systém dohazovačství živený přežívajícími pověrami na čínském venkově.

Posmrtné svatby organizují rodiny, jimž zemřel nesezdaný příbuzný. Podle pověr panujících v některých částech Číny je ale důležité pro prosperitu rodiny, aby byl mrtvý ušetřen posmrtného života bez manžela či manželky - a proto je svatba s jiným mrtvým jediným řešením. Obřad obvykle není nijak okázalý, a po něm jsou "novomanželé" uloženi do společného hrobu.

Čerstvá mrtvola, tajně vykopaná krátce po smrti, může vynést v přepočtu asi 70 000 korun. Cena starších těl se určuje podle stupně rozkladu a v době, kdy je z potenciální mrtvé manželky či ženicha už jen kostra, jsou pro posmrtný svatební trh prakticky bezcenní.

I na tomto trhu se ovšem vyskytují podvodníci - v minulém roce policie zjistila, že gang zlodějů těl v provincii Šan-si falšoval zdravotní záznamy mrtvých nevěst, aby to vypadalo, že v době smrti byly mladší a zdravější.

Také z tohoto důvodu se čínské úřady snaží prosazovat namísto tradičních pohřbů do země kremaci. I to se ale v konečném důsledku může obrátit proti mrtvým, jak dokázal případ z letošního června, kdy vesničan z provincie Kuang-si ohlásil krádež těla svého dědečka z márnice. Při vyšetřování vyšlo najevo, že tělo bylo ukradeno na příkaz místního úředníka, který potřeboval splnit kvótu kremací ve svém okrsku.

Přečtěte si
zabijecka
31. 10. 2014 • 13:38

Může mně někdo objasnit, co to je kremace bez obřadu, jak vypadá. Lidi tu nemají peníze na pohřby a slyšela jsem, že těchto pohřbů přibývá./ též placení nájmu za hrobové místo hodně podražilo, takže jsou často hroby již "propadlé"/.

prroud
31. 10. 2014 • 12:59

"kvotu kremaci"? .......jednou se z tech kvot a penez posereme vsichni!!!! Zivot,cest,poradnej zebricek pravejch hodnot a moralka je min nez krvavej peniz!!!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.