Studenti po smrti Petra: Učitelé jsou bezradní, nechávají nás vybrečet | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Studenti po smrti Petra: Učitelé jsou bezradní, nechávají nás vybrečet

Zhroucenou spolužačku odvádí záchranka.
Zhroucenou spolužačku odvádí záchranka. (Foto Aha! – Jan Čada )

 Rodina zavražděného Petra Vejvody (†16), kterého ubodala v úterý v šatně školy schizofrenička Barbora Orlová (26) z Ostravska, chystá pohřeb. S chlapcem se jeho blízcí i celé město rozloučí zítra v poledne.

Mezi studenty panuje zoufalství. Jen v průběhu páteční návštěvy školy prezidenta Miloše Zemana, zkolabovala další studentka, které na pomoc museli přijet záchranáři. „Zatím jsme se vůbec neučili. Střídali se u nás psychologové s našimi učiteli. Ti vůbec nevěděli, co nám k tomu mají říci, nechali nás raději brečet,“ popisovala poslední týden ve škole studentka druhého ročníků. „Z oken se díváme, jak pořád někdo na chodníku Petrovi zapaluje svíčky. Je to strašné, ať už to skončí,“ prosí dívka.

Přečtěte si
anezat
19. 10. 2014 • 11:52

V životě musí někdy přijít okamžiky, kdy slova jsou málo platná a slzy odplaví všechny špatné pocity. Studenti to zřejmě zažívají poprvé, jejich učitelé nikoliv. Život se podle učebnice přece žít nedá...

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.