Hrůza na Přerovsku: Strýc znásilňoval pětiletou neteř! Dostali ho po 10 letech | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Hrůza na Přerovsku: Strýc znásilňoval pětiletou neteř! Dostali ho po 10 letech

Před deseti lety, když mu bylo 25 let, udělal něco strašného. Teď ho dostali.
Před deseti lety, když mu bylo 25 let, udělal něco strašného. Teď ho dostali. (Shutterstock.com)

Policisté zadrželi pětatřicetiletého muže z Přerova podezřelého ze znásilnění pětileté dívky. Jde o jejího strýce, který dítě několikrát sexuálně zneužil téměř před deseti lety. Dívka o tomto traumatu z dětství promluvila až ve svých 14 letech. Po zadržení se dívčin strýc k činu přiznal.

Policisté ho obvinili ze znásilnění a soudce ho poslal do vazby, řekla dnes ČTK krajská policejní mluvčí Marie Štrbáková. Obviněnému hrozí až dvanáctileté vězení.

"Znásilnění se odehrálo téměř před deseti lety. Dívence tehdy bylo pět let a bývala se svým strýcem občas sama doma," uvedla Štrbáková. Dívka se se znásilněním svěřila až na konci loňského roku sociální pracovnici v jednom z dětských domovů na Šumpersku.

Kriminalisté si poté vyžádali několik znaleckých posudků, které podle Štrbákové potvrdily výpovědi mladé slečny. "Bylo prokázáno, že muž dívence způsobil svým chování a jedním psychickou újmu. Po zadržení se muž přiznal," uvedla Štrbáková.

Soudce ve čtvrtek souhlasil s návrhem státního zástupce na vzetí obviněného muže do vazby. "V případě prokázáni viny a odsouzení mu hrozí tret odnětí svobody v rozmezí od pěti do dvanácti let," dodala Štrbáková.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.