Zatoulaná fenka Líza: Skočila do kufru a odjela do Brna! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Zatoulaná fenka Líza: Skočila do kufru a odjela do Brna!

Fenka Líza se vydala na výlet...
Fenka Líza se vydala na výlet...  (Foto pro Aha! – archiv Jakuba Trulíka)

Týden strachu o fenku bernského salašnického psa Lízu zažíval Jakub Trulík ze Žamberka. Od domu zaběhla na parkoviště u supermarketu. Tam se zalíbila rodině, která zrovna nakládala nákup do auta. Považovali ji za toulavého psa a odvezli ji – do 120 km vzdáleného Brna!

„Zřejmě se domnívala, že na parkovišti je někdo známý. Než jsem zjistil, že není doma, té rodině prý skočila do kufru a chovala se, jako by je znala celý život,“ vyprávěl Jakub (27) o fence, která je prý až moc přátelská a velký loudil jídla. Zatímco Jakub Lízu marně hledal po Žamberku a okolí, kontaktoval
útulky, městskou policii, rozvěsil plakáty, kontaktoval známé na Facebooku, jeho fenka si užívala týden u nové rodiny v Brně.

„Až za pár dní se naštěstí jeden známý té rodiny, který věděl, že jsem ztratil stejného psa, s nimi potkal a dal jim na mě kontakt. Všechno se rychle vysvětlilo, Líza si užila ještě pár dní v Brně, než mi ji tento víkend přivezli zpátky,“ radoval se Jakub a děkoval ještě jednou rodině, která se jeho pejska ujala a v pořádku ho vrátila.



Autor:  thc

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.