Hrůzné přiznání vraha Zelenky: Pacienty prý vraždil i dříve! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Hrůzné přiznání vraha Zelenky: Pacienty prý vraždil i dříve!

 (: Archiv)

HAVLÍČKŮV BROD – Zdravotník Petr Zelenka (30) začal zabíjet své pacienty na oddělení ARO havlíčkobrodské nemocnice zřejmě už o rok dříve. Podle informací MF Dnes se k tomu dokonce sám přiznal. Místo osmi vražd nyní policisté prošetřují už devět podivných úmrtí! Dalších minimálně devět lidí se Zelenka zabít pokusil.

  • Zabíjel údajně už na podzim 2005
  • Primář oddělení se zhroutil!

..

Dosud se předpokládalo, že lék heparin ve smrtících dávkách Zelenka přidával pacientům do infuzí jen loni, nyní ale kriminalisté prošetřují úmrtí dalšího muže. Ten na oddělení, kde zdravotníkzabiják pracoval, vykrvácel už na podzim roku 2005! Je tedy možné, že Zelenka má na svědomí mnohem více zemřelých, než dosud udávaných osm!

„Prošetřujeme více úmrtí. I v souvislosti s tím, že prověřujeme okolnosti doznání pana Zelenky. Je tam zahrnut i podzim 2005,“ potvrdil vyšetřovatel Milan Jušta.

Zelenka nyní pobývá na vězeňské psychiatrii, ve vazbě se totiž údajně pokusil o sebevraždu. „Podle mě trpí psychickou poruchou,“ hájí svého klienta advokát Jan Herout. To je také pro Herouta jediná cesta, jak Zelenku uchránit před vězením. Pokud by se prokázalo, že Zelenka skutečně trpí psychickou poruchou, skončil by tak nemocniční vrah jen v psychiatrické léčebně.

S psychickými problémy se potýká rovněž primář oddělení Pavel Longin, který na vraždícího podřízeného policii upozornil. Podle lékaře Ladislava Těšínského z pražského Institutu klinické a experimentální medicíny, měl Longin zjistit dříve, že mu pacienti umírají na předávkování heparinem. Nejenže na něj bylo podáno trestní oznámení a tráví mnoho času na výsleších, ale z nařčení kolegů má psychické problémy. „Je pravda, že není úplně v pohodě,“ potvrzuje jedna ze sester z jeho oddělení.

Úplně na dně jsou i příbuzní Zelenkových obětí. Kraj sice každé rodině vyplatí sto tisíc korun, jenže většina z nich chce odškodnění od nemocnice. Ta se však rozhodla, že na smrti pacientů, kteří se v ní léčili, nenese žádnou vinu. Zelenka prý nevraždil při plnění svých pracovních úkolů.

Nemocniční vrah Zelenka nebyl první! Našli jsme větší zrůdu
Zatčení Zelenky se vleklo měsíc!
Zabiják z nemocnice Vraždil podle bestselleru! Také jste ho četli?
Zabiják z nemocnice. NOVÁ FAKTA. Proč vraždil? Byla to msta?

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.