Český volební unikát: Za komunisty kandiduje kněz! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Český volební unikát: Za komunisty kandiduje kněz!

Česko má unikát. Kněz kandiduje ve volbách za KSČM.
Česko má unikát. Kněz kandiduje ve volbách za KSČM. (cirkev-chlumec.cz)

Kněz a bývalý kriminalista se našel v myšlenkách komunismu. V podzimních komunálních volbách bude kandidovat za KSČM. Jakkoli to může znít neuvěřitelně, je to fakt.

Možná byste takovou story čekali v zahraničí, ale touhle senzací teď žijí lidi v Chlumci nad Cidlinou! Tamní kněz Církve československé husitské Rostislav Kotrč (40, BPP) je druhý na kandidátní listině místní KSČM. „Usiloval o vstup do naší strany, ale dohodli jsme se, že bude rozumnější, i vzhledem k jeho vztahu k církvi, aby zůstal pouze naším sympatizantem,“ řekla portálu idnes.cz, který s informací přišel, členka královéhradeckého okresního výboru KSČM Taťána Lankašová. Přitom to byli před revolucí právě komunisté, kdo na duchovní páchali hon jako na čarodějnice.

Důvodem paktování kněze s komunisty je mimo jiné další paradox: razantně prý odmítá církevní restituce. Shodu komunistické ideologie s křesťanskou vírou vidí i v Bibli! „Tam můžeme číst, že lidé měli vše společné, o majetek se dělili tak, jak kdo potřeboval. To je přece základní princip komunismu. Bohužel se z této filozofie vytratil Bůh, což vedlo k její částečné deformaci,“ nechal se slyšet kněz.

Kotrč také donedávna zároveň působil v elitním útvaru protikorupční policie. Kvůli neshodám s vrchní státní zástupkyní Lenkou Bradáčovou nakonec ale musel odejít. Bradáčová na něj podala dokonce trestní oznámení. Údajně měl prozradit identitu svědkyně. Případ vyšetřuje Generální inspekce bezpečnostních sborů.

Autor:  mim

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.