Ženu (†56) kvůli obezitě nevzali třikrát do letadla: Vdovec si »vydupal« miliony | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Ženu (†56) kvůli obezitě nevzali třikrát do letadla: Vdovec si »vydupal« miliony

Vilma chtěla letět za doktory do USA, ale aerolinky ji nepustily.
Vilma chtěla letět za doktory do USA, ale aerolinky ji nepustily. (Reprofoto Youtube)

Když jeho manželka Vilma (†56) zemřela, protože ji letecké společnosti kvůli obezitě hned třikrát odmítly přepravit za doktory do USA, rozhodl se vdovec Janos Soltesz (57) aerolinky žalovat. A teď, po dvou letech, se dohodl na mimosoudním vyrovnání.

Částka sice není známa, ale údajně se blíží ke 138 milionům korun, které po společnostech Lufthansa, KLM a Delta Airlines požadoval! Janos s Vilmou, Američané s maďarskými kořeny, trávili prázdniny roku 2012 nedaleko Budapešti. Vilmu, která kvůli cukrovce a nemoci ledvin vážila 185 kg a byla upoutána na invalidní vozík, však třikrát odmítli pustit na linky do USA (včetně letiště v Praze!), kde chtěla vyhledat lékařskou péči. Solteszovi proto zůstali v Maďarsku, kde následně Vilma zemřela.



Autor:  štš

Přečtěte si
lepabrena
10. 9. 2014 • 18:29

Američanům mohu jen závidět jejich právní stát- to je něco, co zde v Česku není a nebude. V této zemi platí jediné- právo je jen pro bohaté a movité- ostatní mají i v odůvodněných nárocích smůlu, protože advokáti chtějí více, než je normální člověk schopen vydělat a proces trvá v Česku v průměru 12 let. Bezplatné přidělení advokáta pro sociálně slabé anebo bezplatné právní poradny? Nenechte se vysmát! Pokud jdete do poradny, advokát vám buď řekne že tuto problematiku nezná- občanské a obchodní právo - ale nechá si vše zaplatit anebo ještě hůře- dáte mu plnou moc, on vám nepřizná, že nic nezná, vše prohraje a vy platíte nejen jeho, ale i protistraně a náklady soudního řízení které- jak jsem již uvedla- trvá 12 let- 1 jednání u soudu=1 rok anebo jednou za dva roky- přičemž se protistrana nejméně 3x omluví. Kdo je bohatý, má v Česku vždy moc a právo! A není to tím, že se ti ostatní méně vydělávající méně učili- dnes se můžete stát s vysokoškolským diplomem lehce bezdomovcem- i když jste abstinent, nekuřák, svobodný, bezdětný, žijete sám, neberete drogy a nevzal jste si ani žádnou půjčku!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.