Policejní pes položil život za páníčka: Na pohřbu měl 1000 lidí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Policejní pes položil život za páníčka: Na pohřbu měl 1000 lidí!

Fotografie
Fotografie (internal)

 O psech se tvrdí, že jsou to nejvěrnější zvířata ze všech. A policejní pes Kye (†3) je toho důkazem, protože pro svého páníčka obětoval život! Policejní jednotka mu teď vystrojila čestný pohřeb, na který přišlo přes tisíc lidí!

Kye se ukázal jako hrdina, když se policejní tým snažil zatknout zloděje (22), který před nimi ujížděl v kradeném autě. Poté, co podezřelý havaroval s autem do příkopu, se dal na útěk. A na stopě mu byl i pes Kye, který ho po boku seržanta Ryana Starka pronásledoval.

Osudný moment nastal ve chvíli, kdy zloděj aut vytáhl nůž – německý ovčák neváhal a okamžitě se na něj vrhl. Stark sice tasil zbraň a útočníka zastřelil, to už ale bylo na záchranu psího parťáka příliš pozdě. Do těla zvířete totiž zasadil muž tolik bodných ran, že jim den po útoku podlehl. „Není pochyb o tom, že Kye obětoval svůj život, aby zachránil policistu,“ pronesl ve své smuteční řeči strážník Coy Gilbert.  „Navždy jsme jeho dlužníky,“ dodal nad rakví psa.

Poslední sbohem přišlo Kyeovi vzdát asi i tucet policejních psů. Stark během obřadu nebyl schopen slov, pouze si stíral slzy, které mu tekly po tváři, a naposledy svého oddaného psa políbil.

Přišel o psa i hodnost
Celý případ má pro seržanta Starka velmi vážné důsledky. Nejenom, že přišel o milovaného psa, ale kvůli zabití muže byl suspendován a bylo s ním zahájeno interní vyšetřování.

Autor:  vk

Přečtěte si
3dots
9. 9. 2014 • 12:29

Ale pro služební psy skutečně neprůstřelné vesty existují, jen se nepoužívají plošně a vždy.

bibijana
5. 9. 2014 • 16:48

To by člověk pro člověka neudělal.Pes je opravdu nejvěrnější přítel člověka,pomáhá mu,chrání ho,proto je třeba toto zvíře ctít a slušně s ním zacházet.Všem hodným páníčkům posílám

0707
5. 9. 2014 • 12:33

a tomu chcíplému kryplovi NIKDO! Snad už se smaží v kotli pekla!!!!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.