Štěně jezevčíka umíralo v ukrutných bolestech: Vše způsobil veterinář nedbalostí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Štěně jezevčíka umíralo v ukrutných bolestech: Vše způsobil veterinář nedbalostí!

Před smrtí zažívalo zvíře hrozné útrapy.
Před smrtí zažívalo zvíře hrozné útrapy. (Foto Aha! – Daniel Černovský, Ludmila Podzimková)

Je zlé, když psy týrají množitelé a odporně s nimi kšeftují překupníci. Ještě horší je, když pejsek zemře kvůli hamižnosti nebo chybě veterináře. To byl i osud devítiměsíčního jezevčíka Kuby.

„Kubíček nám zemřel letos 16. května na nemoc, proti které byl očkován,“ líčí Ludmila Podzimková (60) z Jičína. Miláček rodiny dostal krvavý průjem a uhynul. „Zemřel mi v náručí. Byl to šok,“ říká Ludmila. Ještě větší ale přišel, když zjistila, že za to nejspíš může veterinář. „Nemohla jsem tomu uvěřit. MVDr. Michal Daněk naočkoval Kubu rok a půl prošlou vakcínou,“ tvrdí smutná panička. A není to prý první doktorův přešlap. „Příbuzným naočkoval psa proti vzteklině vakcínou čtyři měsíce prošlou,“ dodává.

Nemohl vyhrát
Kubík zemřel na koronavirózu. „Jiný veterinář, který se ho snažil vyléčit, nám řekl, že kvůli špatnému očkování nezískal patřičnou imunitu, aby mohl s nemocí bojovat,“ říká Ludmila, která za léčbu zaplatila sedm tisíc korun. Případ oznámila veterinární komoře. „Trápí mě, že MVDr. Daněk může nadále páchat zlo na nevinných zvířatech,“ dodává.


MVDr. Michal Daněk: Moje hloupost
Veterinář Daněk má vysvětlení. „Vím o tom. Můžu doložit,kolik beru vakcín během roku, mnoho. Na ošetřovně jsem měl nehodu a spálily se mi všechny nálepky. Bohužel použil jsem již staré. Moje hloupost, že jsem to nenapsal rukou,“ objasnil Aha! šokující údaj v očkovacím průkazu Kubíka. Co ale ona vakcína prošlá čtyři měsíce, kterou dal dalšímu pejskovi před čtyřmi roky? „To už nevím, ale při hromadném očkování se to stát může,“ dodal.

Komora: Veterináři hrozí trest
„Případ je v řešení. Požádali jsme všechny zúčastněné veterinární lékaře o vyjádření. Na dalším zasedání ho budeme dále řešit,“ potvrdila Aha! MVDr. Marie Vranková, místopředsedkyně revizní komise Komory veterinárních lékařů (KVL) ČR. Pokud komise zjistí pochybení, dá návrh na zahájení disciplinárního řízení. Čestná rada KVL pak rozhodne o výši trestu.



Přečtěte si
0707
2. 9. 2014 • 12:12

To snad není pravda!! To se mám teď u veterináře zvlášť ptát zdá-li nemá prošlou vakcínu?? To se přece nesmí stát, kde to žijeme.....?? Co je to za tupce co si říká veterinář! Praštit ho palicí do hlavy!

fizi
2. 9. 2014 • 09:18

Jistě,taky je mi líto zvířat,která trpí.Ale co děti?Onkologicky nemocné,zanedbávané,týrané rodiči,nechtěné,zabité matkou hned po narození........není někde chyba?Je zvíře víc,než člověk?Není třeba změnit zákony nejen za týrání zvířat????????????Co na to páni soudci?Pochopí to,až jim někdo "zmární" syna,dceru,vnuky....? Taky potom vezmou balík úplatku za nižší trest pro vrahy????????????Bývala to krásná země,tady u nás doma...za komunistů byly takové tresty,že si každý rozmyslel,jestli chce být na svobodě,nebo v lochu.Dnes,kdy nás naše vlády dovedly na mizinu,každý bezdomovec může zabít KOHOKOLIV,třeba i dítě a stát,náš stát se mu postará o teplo,pravidelnou stravu a válení se celý den na kavalci.Bodejť by nevraždil.Tam jsme to dotáhli za 25 let.HNUS.

prroud
2. 9. 2014 • 08:24

Coz Kubickovi uz zivot a trapeni majitelu nevrati!!! Tresty vzdycky prichazeji "az potom"!!! A na to se hraje! Kde je chyba,"soudruzi"?

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.