Tajemné úkazy: Paranormální revoluce! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Tajemné úkazy: Paranormální revoluce!

Získá lidstvo nadpřirozenou moc?
Získá lidstvo nadpřirozenou moc? (Profimedia.cz)

Náš svět se za posledních padesát let změnil. Získal nesmazatelné rysy moderní, expandující průmyslové civilizace se všemi jejími pozitivními i negativními projevy. O podstatě paranormálních jevů toho víme stále velmi málo i přesto, že v našem světě dnes zaujímají mnohem důležitější roli než kdysi.

Už dnes se ukazuje, jak za poslední desetiletí ve světě vzrůstá počet paranormálních jevů. Moderní lidé zažívají mnohem větší stresovou zátěž. Některé parapsychologické výzkumy naznačují, že při eliminaci stresu přirozenou cestou a silou podvědomí se aktivují i mechanismy, jež tvoří stimulátory pro rozšířené vědomí a mimosmyslové vnímání.

To by vysvětlovalo, proč stále více lidí je schopno vnímat paranormální jevy ležící mimo dosah standardního, normálního stavu vědomí. Dalším závažným civilizačním faktorem je skutečnost, že náš svět je dnes doslova prosycen elektromagnetickým vlněním. Počítače, televizory, mobilní telefony, vysílače a další technologie způsobují, že se lidstvo koupe v oceánu neviditelných elektromagnetických vln.

Tento celosvětový oceán elektromagnetismu má bezesporu vliv na činnost mozku i na naši psychiku. Objevilo se však cosi jiného: některé paranormální jevy s elektromagnetismem zřejmě souvisejí. Různá zjevení se vyskytují v oblastech se zvýšeným elektromagnetickým polem nebo v místech zjištěných geomagnetických anomálií.

Zvýšení elektromagnetického záření bylo objeveno i v místech výskytu některých UFO fenoménů a obilných piktogramů. Možná se lidstvo jednoho dne ocitne na prahu paranormální revoluce a objevíme způsoby, jak rozvinout zárodečné schopnosti telekineze, telepatie i dalších projevů mimosmyslového vnímání, které má každý z nás zakódované.

Dnes už existují metody tréninku těchto schopností, jež se v budoucnu mohou stát přirozenou součástí našich existencí. Kdyby k tomu došlo, lidstvo prožije paranormální revoluci. Ale budeme ještě těmi lidmi, jakými jsme dnes? Stanemeli se telepaty, nezmizí zároveň i lidské soukromí? A nebude to znamenat globální proměnu celé naší civilizace?

Čerpáno z knihy Záhady kolem nás z edice Aha!. Koupíte v trafikách! Vychází 26. září!

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.