Tajemné úkazy: Tibetský golem tulpa | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Tajemné úkazy: Tibetský golem tulpa

Démon se může svému tvůrci vymknout z rukou.
Démon se může svému tvůrci vymknout z rukou. (Profimedia.cz)

Každé malé dítě zná příběh o pražském židovském mysliteli, ezoterikovi a rabínovi Jehudovi Löwe, který dokázal vdechnout život hliněné figuríně golemovi. Východní kněží však prý dokážou mnohem víc - stvořit hmotnou bytost z pouhé energie své vůle.

Někteří okultisté věří, že tvorové »zrození« v našich myšlenkách mohou na sebe vzít materializovanou podobu. Tak prý vznikají na svém tvůrci zcela nezávislé duchovní bytosti. Duchovně nevyškolení lidé je považují za démony či božstva, vzdělanci hovoří o tzv. astrálních bytostech.

Takto lze vysvětlit mnohé zdánlivě nepochopitelné jevy, jakými jsou přízraky, duchové, zjevení, UFO a další paranormální úkazy. Britská cestovatelka Alexandra DavidNeelová, která navštívila kdysi severní Indii a Tibet, v knize Mystikové a mágové Tibetu potvrzovala, že umění materializace myšlenek opravdu někteří tamní kněží zvaní lámové ovládali.

A co víc – dokázali svému umění naučit i ji samotnou. Alexandře DavidNeelové se prý podařilo vytvořit takzvaného tulpu, jak se materializovaný výtvor duchovní transformace v Tibetu nazývá. Údajně to byl malý, pohublý mužík, který se časem stal zcela nezávislou bytostí a začal se vymykat jakékoli kontrole.

Trvalo dalšího půl roku, než se Alexandře podařilo tulpu dematerializovat a vrátit zpět do jeho jinodimenzionální říše. V minulosti prý mohli tímto způsobem vznikat nejrůznější démoni, postačila patřičná psychická koncentrace, někdy dokonce i masová, vytvářející zhmotnělé archetypy těchto bytostí. A tyto produkty materializované lidské mysli jako by nepřímo svědčily o skryté duševní síle každého z nás.

Pokud je to pravda, pak bychom ji měli užívat jen k dobrým skutkům. Bohužel, zatím se tak neděje, o čemž svědčí například dějiny černé magie a dalších temných okultních praktik i satanismu, kde jsou skryté síly lidského vědomí zneužívány proti lidskosti samé.

Zítra: Zázračná zmrtvýchvstání



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.