Nálezy těl mimozemšťanů? 3 obří podvody! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Nálezy těl mimozemšťanů? 3 obří podvody!

Jen pár dnů trvala senzace z objevení ufona tento týden. Pak se objevitelé přiznali, že jde o podvrh.
Jen pár dnů trvala senzace z objevení ufona tento týden. Pak se objevitelé přiznali, že jde o podvrh. (profimedia.cz, ara)

Tento týden proběhla světovými médii senzační zpráva. V Irkutské oblasti na ruské Sibiři spadlo UFO a dva místní muži nedaleko místa dopadu objevili mrtvolu mimozemšťana. Svůj nález natočili na video, které vzápětí obletělo celý svět a stalo se předmětem mnoha spekulací.

Dohady, které se k pravosti nálezu okamžitě spustily, se nakonec ukázaly jako opodstatněné. Jenom dva dny po ohlášení nálezu se oba muži přiznali, že se jednalo o podvrh a tělo mimozemšťana bylo vyrobeno s kuřecích kůží.

Burjatský E.T.?

Burjatská republika je členem Ruské federace, leží na jižní Sibiři až u hranic s Mongolskem. Zimy jsou zde velmi studené a kruté, výjimkou nejsou ani teploty nižší než minus 50 °C. Tento týden se tato republika s jedním milionem obyvatel dostala na titulní strany většiny světových médií. Údajně již před měsícem totiž spadlo do sibiřské tundry UFO. Podle všech zpráv z Ruska to viděly stovky vesničanů. Na místo dorazila i armáda, ale neví se, jestli něco našla.

Jenom pár kilometrů od místa údajné havárie ale objevili dva místní lovci mrtvé tělo neznámého tvora zapadlé pod stromem. Tělo natočili a video obletělo svět. Lež má ale krátké nohy, v tomto případě nedoběhla ani na kraj místní tundry. Údajný mimozemšťan byl ve skutečnosti vyroben z kuřecích kůží a dalších zbytků. Nepodařený vtip dvou Rusů pro ně ale nebude mít žádné následky, podle vyšetřovatelů se ničeho nedopustili.

Tajemný Roswell

Každý milovník tajemna zpozorní, když slyší slovo Roswell. Právě u tohoto městečka v Novém Mexiku v roce 1947 údajně ztroskotala vesmírná loď. Americká vláda ale všechno popřela. V muzeu vědy v Miami navíc vystavují figurínu vyrobenou podle záznamu pitvy nalezeného mimozemšťana. Samotná nahrávka byla ale před několika lety označena za podvod.

Teď, po téměř 65 letech, americká FBI otevřela archivy a zveřejnila dokumenty pocházející ze 40. a 50. let a týkající se pozorování UFO. Podle nich šlo v roce 1947 o meteorologický balon. V materiálech je ovšem mnoho dalších pozorování UFO, třeba svědectví několika lidí, kteří v roce 1950 zahlédli UFO nad Novým Mexikem.

Ufon v láku

Jak končí většina slavných nálezů těl mimozemšťanů, je vidět na příkladu z amerického města Cobb County. V roce 1953 údajně našli tři přátelé, dva holiči a jeden řezník, záhadné tělo, které podle nich patřilo mimozemšťanovi. Bylo z toho velké pozdvižení a senzace. Vědci tělo zkoumali pečlivě, ale na nic nepřišli. Až o 55 let později zcela náhodou, během vyšetřování několika vražd dětí, přišli lékaři na to, co vlastně už více než půl století schovávají ve sklenici s formaldehydem.

Z mimozemšťana se vyklubala malá opička bez jediného chloupku, zato s obarvenýma očima. „Nechtěli jsme slávu, jenom nám to přišlo jako dobrý vtip. Pak jsme na to úplně zapomněli, takže když se na to teď přišlo, byli jsme dost v šoku. Ale zasmáli jsme se tomu i po padesáti letech,“ komentoval odhalení jeden z vtipálků.

DOSUD NEOBJASNĚNÁ POZOROVÁNÍ

PŘISTÁNÍ V LESE U RENDLESHAMU

27. a 28. prosince 1980 údajně přistálo UFO uprostřed lesa v Anglii. Vidělo ho několik svědků včetně vojenské hlídky.

TRAGÉDIE NA LETECKÉ ZÁKLADNĚ

1. dubna 1959 se na americké letecké základně McChord údajně srazilo vojenské nákladní letadlo s UFO. Nikdo z posádky nepřežil.

RYCHLÉ UFO NAD MEXICKÝM ZÁLIVEM

6. prosince 1952 sledovalo vojenské letadlo B29 několik UFO nad Mexickým zálivem. Podle výpočtů neznámé objekty vyvinuly rychlost až 14 481 km/h, což je několikanásobek rychlosti nejrychlejšího letadla současnosti.

UFO nad Havají

Jenom několik dní předtím, než se svět dozvěděl o nálezu ze Sibiře, bylo natočeno další UFO nad souostrovím Havaj. Několik podivných svítících létajících objektů dlouhé minuty poletovalo nad ostrovy. Video pořídilo hned několik lidí a prozatím není jasné, o jaké objekty se vlastně jednalo. Jedno je nicméně jasné, o žádná letadla se prý jednat nemohlo. Podobné jevy jsou obvykle později vysvětleny tak, že se na místě vzduchem pohybovaly meteorologické balony nebo něco podobného. Uvidíme, jak to bude tentokrát.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.