Slané vdolečky s cibulovou čepicí podle Květy Kroupové
Nebaví vás vařit stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
250 ml teplé vody
2 lžičky soli
45 g oleje
600 g hladké mouky
1 lžíci oregana
30 g čerstvého droždí
2 lžičky cukru
Na obložení:
3 – 4 cibule
100 g anglické slaniny
100 g měkkého salámu
100 g strouhaného eidamu
50 g strouhané nivy
olej
Z předepsaných surovin vypracujeme kynuté těsto, které necháme na teplém místě asi hodinu kynout. Vykynuté těsto rukama propracujeme, a vyválíme placku vysokou asi 1 cm. Pomocí skleničky vykrájíme kolečka, které dáme ještě kynout na vymaštěný plech. Cibule oloupeme a nakrájíme na proužky. Na trošce oleje ji podusíme, ke konci přidáme na malé čtverečky nakrájenou slaninu. Orestujeme ji a necháme zchladnout. Eidam a nivu společně nastrouháme nahrubo a promícháme. Vykynuté koláčky potřeme rozšlehaným vejcem, položíme na něj plátek salámu, hromádku dušené cibule se slaninou, zasypeme strouhaným sýrem a ve vyhřáté troubě na asi 180°C upečeme dozlatova.