Kuřecí stehna nadivoko podle Ivany Černé
Nebaví vás vařit stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
4 kuřecí stehna
1 cibuli
1 smetanu na vaření
hladkou mouku
2 lžíce oleje
3 lžíce červené paprikové pasty
sůl
3 stvoly řapíkatého celeru
3 lžíce naloženého zeleninového základu
sůl
kuřecí vývar
2 bobkové listy
3 kuliček nového koření
6 kuliček celého pepře
2 kuličky jalovce
Nejdříve kuřecí stehna omyjeme a osušíme. Poté je potřeme rozmíchanou směsí ze zeleninového základu a červené paprikové pasty. Cibulku nakrájíme nadrobno a na oleji v tlakovém hrnci orestujeme, přidáme kuřecí stehna a necháme je po dobu 5 – 8 minut zatáhnout. Přisypeme pokrájený řapíkatý celer a celé koření. Maso zalijeme kuřecím vývarem a vaříme po dobu 20 minut v tlakovém hrnci. Když jsou stehna měkká, rozkvedláme v hrnku smetanu s moukou a opatrně vmícháme zpět a ještě chvíli povaříme. Nakonec odstraníme koření, vyjmeme stehna na talíř a omáčku rozmixujeme ponorným mixérem dohladka. Podle potřeby dochutíme a podáváme s rýží.