Američané tvrdí: Ideální pohlavní styk by měl trvat 3 až 13 minut! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Američané tvrdí: Ideální pohlavní styk by měl trvat 3 až 13 minut!

Češi věnují sexu zhruba čtyři hodiny za měsíc.
Češi věnují sexu zhruba čtyři hodiny za měsíc.

Několikahodinové vášnivé milování patří do říše erotické fantazie. Ano, možná si vzpomenete, že přece jen někdy v minulosti, před mnoha lety, skoro celou noc… Ale neměli jste toho pak už plné zuby a váš krok byl druhý den poněkud vratký? Nekonečné milování připomínající skladbu několika prostocviků můžete vidět běžně na internetu. Ale přinášejí ve skutečném životě takovou rozkoš?

Maximálně 13 minut!

Podle ankety, která proběhla v americkém vědeckém časopise, vyšlo najevo, že délka pohlavního styku by měla trvat od tří do třinácti minut. Podle amerických vědců je vždy jeden z partnerů nespokojený, pokud sex trvá méně než 3 minuty, nebo více jak 13 minut. Nejkvalitnější sex probíhá mezi 7 a 12 minutou. Delší akt jde na vrub výkonnosti. Dostavuje se únava a klesá míra vzrušení.

Dlouhý sex je mýtus

Americký sexuolog Erik Corty tvrdí, že několikahodinový sex je mýtus. Obrovský penis, erekce tvrdá jak kámen a hodiny nepřerušované sexuální akrobacie – to je skutečně scéna patřící do pornografického filmu. Dokonce i představa většiny sexuálně aktivních lidí, že sex by měl trvat aspoň 15 – 20 minut, je mylná.

Anketa ukázala, že dotazovaným úplně stačí poloviční čas kvalitního milování. Podle doktora Cortyho by sexuologové podobné nesmysly měli uvádět na pravou míru a mýty o sexu potírat. Mohou být totiž i zdrojem řady potíží v běžném milostném životě a na sebevědomí muže mohou zanechat negativní stopy.

Češi: 14 minut v akci!

Podle výzkumu, který provedl v roce 2009 sexuolog Petr Weiss, se Češi milují průměrně dvakrát týdně a průměrná délka pohlavního styku činí čtrnáct minut.
Stejnou dobu trvá i předehra. „Samozřejmě, že průměrné
hodnoty skrývají individuální rozdíly. Někomu se stačí milovat 1 až 2 minuty, další potřebuje k uspokojení třeba i hodinu. Pokud při pohlavním styku oba dosáhnou orgasmu, není důležité, jak dlouho sex trvá,“ vysvětluje doktor Weiss.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.