Sexuální poradna paní Michaely: Může mít cukrovka nějaký vliv na sexuální výkonnost? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Sexuální poradna paní Michaely: Může mít cukrovka nějaký vliv na sexuální výkonnost?

 (Profimedia.cz)

Paní Michaela radí čtenářům s jejich sexuálními problémy...

Roky jsem měl zvýšenou hladinu cukru a od ledna jsem oficiálně diabetik. Může mít nemoc nějaký vliv na mou sexuální výkonnost? Martin (35)

Cukrovka opravdu ovlivňuje sexuální život až poloviny pacientů a čtvrtiny pacientek. U mužů může dojít k narušení nervového systému, který hraje důležitou roli v procesu erekce.

Postupně se zhoršuje schopnost dosáhnout erekce a je pravda, že mnoho diabetiků přišlo na tuto svou nemoc až ve chvíli, kdy šli k lékaři kvůli ztrátě erekce. Dieta, prášky nebo inzulinové injekce mohou problémy odstranit, i když účinnost není stoprocentní.

Je jasné, že o podobných obtížích člověk nerad mluví, ale lékaři jsou tu od toho, aby vám pomohli. Před nimi se stydět nemusíme. Pokud jde o diabetičky, u nich někdy dochází k zánětům vaginy a sex je pak pro ně velmi bolestivý. Objevují se i názory, že ženy trpící cukrovkou je těžší sexuálně vzrušit.

Přečtěte si
petr.g
15. 3. 2012 • 10:40

Od svých 42 let jsem závislý na inzulínu a od té doby taky začly moje problémy s nekvalitní erekcí. Bylo mi řečeno, že to s tím určitě souvisí. Tak jsem zkoušel různé přípravky na erekci, nakonec jsem zůstal u clavinu a tím se vlastně všechno vyřešilo.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.