Sexuální poradna paní Michaely: Je normální mít deset orgasmů při milování? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Sexuální poradna paní Michaely: Je normální mít deset orgasmů při milování?

Sexuální poradna paní Michaely
Sexuální poradna paní Michaely (Aha!)

Paní Michaela radí čtenářům s jejich sexuálními problémy.

Mám přítelkyni, je jí 59 let, mně o tři víc. Při milování dosáhne deset- až dvanáctkrát orgasmu, já jednou. Nestěžuji si, je to fantastické, jen se ptám: Je to normální? Dříve jsem se s tím nikdy nesetkal… (Jaromír, 62)
Nejde o nic nenormálního. Orgasmy vaší partnerky jsou přece výsledkem vašeho snažení, a čím víc orgasmů, tím lepší výkon jste předvedl! Současně nijak nesnižujeme partnerčin výkon, v životě je to tak prostě zařízeno, že multiorgastické jsou ve většině ženy... Celkově vzato dosahují mnohem vyššího počtu orgasmů než muži. V Kalifornii to dokonce zkoumali, Centrum pro studium manželství a sexu mělo vzorek 750 mužů a žen. »Nejvýkonnější« žena si ve sledovaném období prožila 134 orgasmů, muž pak 16. Pakliže byste chtěl vrcholit častěji, zkuste s partnerkou experimentovat. Vyzkoušejte nové polohy, případně nové formy předehry.

Jsem velmi závislý na sexu a mám pocit, že to moji partnerku už trochu unavuje. Možná bych se měl léčit. Jde přece o nemoc, nebo ne? Četl jsem, že se jeden herec léčil ze sexuální závislosti. (Vilém M., 37)
Sexuální závislost není podle některých odborníků ani tak nemoc, jako slabost. A je otázkou, nakolik jste s ní schopen (nebo spíš ochoten) bojovat sám, anebo s pomocí specialistů. V Americe existují léčebny, kde se za těžké peníze slavní učí sexuálně abstinovat, prošli jimi například herci Michael Douglas, David Duchovny nebo nedávno golfista Tiger Woods. Já se domnívám, že spíš než závislostí budete trpět hypersexualitou. Nebo vám snad sex brání ve vykonávání běžných denních povinností? Každopádně ji nelze léčit jako alkoholismus, sex je totiž přirozený lidský instinkt a na rozdíl od alkoholu nebo drog je těžké ho zakázat. Záleží tedy hlavně na vaší vůli a na způsobu, jakým budete své sexuální potřeby uspokojovat. Promluvte si s partnerkou a dohodněte se s ní na systému, který bude vyhovovat vám oběma.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.