Rok a půl marně usilovali o početí! A přitom stačil »šlofíček«! Ve spánku si udělal dítě! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Rok a půl marně usilovali o početí! A přitom stačil »šlofíček«! Ve spánku si udělal dítě!

Dee a Ryan se synem Lincolnem.
Dee a Ryan se synem Lincolnem. (Profimedia.cz)

Ryan (28) a Dee (25) Harrisovi z britského města Basingstoke si moc přáli dítě. Ale čím víc se snažili, tím marnější byla jejich snaha. Početí se povedlo, až když jednou Ryan spal. A za všechno může sexsomnie, porucha, díky které je Ryan schopen provozovat sex i ve spánku. A jak ukázal, jde o sex s výsledky.

Dnes je radostí jejich života malý syn Lincoln (16 měsíců), ale před jeho narozením měli manželé jen málo důvodů k veselí. Celý rok a půl usilovali o dítě, ale marně. Dee brzy zjistila, že Ryan trpí sexsomnií, ale nenapadlo ji, jak moc jim porucha jednou pomůže.

„Zezačátku to bylo divné. Ryan se ráno probudil a ani nevěděl, že měl v noci sex,“ říká Dee. Šlo o podivné zpestření jejich milostného života, ale tím hlavním zůstávalo vytoužené dítě.

Po roce neúspěšného snažení vyhledal pár lékařskou pomoc, kde Dee předepsali léky na stimulaci ovulace. „Dostala jsem větší chuť na sex a jednou v noci se to stalo, zrovna když se Ryan chtěl zase milovat ve spánku. Otěhotněla jsem,“ vzpomíná Dee.

„Když nám později došlo, jak jsme počali, moc jsme se tomu nasmáli,“ říká Ryan. Je sice pravda, že si rozhodující moment nepamatuje, ale zdravý syn je mu dostatečnou odměnou. Oba touží po velké rodině, ale zatím netuší, ke kolika dětem by se mohl Ryan prospat.

Co je sexsomnie?

Jde o poruchu, během které dotyčný provozuje sex ve spánku. Tento stav zažívá až 8 % lidí, kteří trpí poruchou spánku. Muži trpí sexsomnií třikrát častěji než ženy. Příčiny poruchy jsou neznámé, ale jelikož poruchu neprovázejí žádné projevy násilí, nejde o vážný problém. Nemoc se dá utlumit léky.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.