Jedeme do Chorvatska! Za kolik tam dojedete? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Jedeme do Chorvatska! Za kolik tam dojedete?

Chorvatská přístavní města oplývají nezaměnitelnou atmosférou.
Chorvatská přístavní města oplývají nezaměnitelnou atmosférou. (Profimedia.cz)

Každý, kdo se chce vydat na chorvatské pobřeží Jaderského moře po vlastní ose, řeší to, kterou nejvýhodnější trasu zvolit. Ovšem pozor!

Nezapomínejte, že i cesta je cíl a proti levnějším variantám si za pár stokorun navíc můžete užít úchvatné výhledy na alpské velikány či zakusit něco z maďarského temperamentu a kuchyně.

 

Tip Aha!: Zlatni rat

Mnozí o ní tvrdí, že je nejkrásnější pláží Jadranu. Zlatni rat znamená v překladu Zlatý mys nebo také Zlatý roh a je to jeden z cípů ostrova Brač. Leží 1,5 kilometru od města Bol, které je plné útulných hospůdek a malebných promenád.

Pláž Zlatni rat je vskutku jedinečná, protože na délku měří bezmála kilometr. Na 800 metrů pláže se ve špičce vměstná až 5000 opalujících se lidí.Bez zajímavosti není ani to, že pláž mění během dne tvar. Mohou za to mořské větry a proudy, které odnášejí naplavený písek a na místě zůstávají jen těžší oblázky.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.