Polohy spánku pro zdraví: Na »hvězdici« je spolehnutí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Polohy spánku pro zdraví: Na »hvězdici« je spolehnutí!

Takto spí člověk, který umí naslouchat.
Takto spí člověk, který umí naslouchat. (Profimedia.cz)

Poloha mořské hvězdice, i tak se někdy popisuje spánek na zádech s rukama nad hlavou. Ženy, spí tak váš partner? Jásejte. Jde o chlapa, který dokáže naslouchat. Někdy ale přichází nespavost. S ní se obraťte na lékaře, případně vyzkoušejte zaručené babské rady.

Poloha na zádech s rukama za hlavou

Spáč leží na zádech. Obě ruce nebo alespoň jednu ruku má za hlavou.

Co prozrazuje? Máteli takového člověka nablízku, vězte, že se na něj můžete vždy spolehnout. Jsou velmi dobří přátelé, jsou vždy připraveni naslouchat ostatním a nabídnout potřebnou pomoc. Nedělá jim dobře být středem pozornosti. Dokážou skvěle vést lidi, ale takové pozice nevyhledávají. Mají však i negativní vlastnost – pokud je někdo zradí, dlouho si křivdu pamatují. A přestože nejsou zákeřní, odplatu si vždy vychutnají v tu nejméně vhodnou chvíli.

Jací jsou v lásce? Zpočátku velmi nesmělí. K flirtování se uchylují jen zřídka. Mají rádi humor a tím dokážou reagovat i na nenadálé události v partnerském vztahu. Před vášnivostí dávají přednost romantice.

Rady na spaní

Spánek je stejně jako nutnost jíst jednou ze základních potřeb organismu, kterou nemůžeme nijak nahradit. Je nezbytný pro tělesnou i duševní regeneraci, pro správnou funkci imunitního systému.

Mámeli potíže s usínáním, probouzením uprostřed noci, brzkým buzením déle než čtyři dny v kuse či se podobné příhody opakují, mluví odborníci o poruchách spánku. Vždy se proto obraťte o radu na svého lékaře. Setkáváteli se s problémem pouze jednou, dvakrát za 3 měsíce, zkuste osvědčené rady našich předků.

✔ Meduňka – před spaním si uvařte čaj připravený ze 2 lžiček meduňky a 250 ml vroucí vody a vlažný vypijte.

✔ Banány – obsahují velké množství hořčíku, který působí na celkové zklidnění.

✔ Jasmín – místnost na spaní provoňte jasmínovým éterickým olejem. Podobný účinek má i levandule.

✔ Mučenka pletní – stará indiánská bylina, která se používá při neklidu a špatném usínání.

✔ Mléčný nápoj – ajurvédská medicína doporučuje povařit 30 minut 250 ml mléka se špetkou šafránu, 2 lžícemi mletých mandlí a špetkou muškátového oříšku. Před podáváním oslaďte lžičkou medu.

✔ Spací čaj – připravte si směs ze 30 g kořene kozlíku lékařského, 40 g chmelových šišek a 40 g meduňky. 2 lžičky zalijte 250 ml vroucí vody a 5 minut nechte louhovat.

✔ Kozlíková tinktura – 100 g kořene kozlíku zalijte 120 g lihu nebo pálenky. Nechte 3 týdny v teple, poté přeceďte a užívejte půl hodiny před spaním 5 až 10 kapek.

✔ Citron s medem – ráno a večer si připravte mlsání z půlky vymačkaného citronu a lžíce tepelně neupraveného medu.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.