Manžel mě podvedl! Jak se s tím vyrovnat? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Manžel mě podvedl! Jak se s tím vyrovnat?

Nevěra ještě nemusí být důvodem k rozchodu partnerů.
Nevěra ještě nemusí být důvodem k rozchodu partnerů. (Profimedia.cz)

Seriál deníku Aha! o zapeklitých milostných problémech pokračuje. Tentokrát je tématem zvládání následků nevěry. Přinášíme několik rad, jak se vyrovnat se složitou situací.

Jak mu mám odpustit?

„S manželem spolu žijeme už patnáct let. Soužití bylo vždy poměrně spokojené. Máme spolu dvě děti a vždycky jsme si rozuměli. Před třemi měsíci jsem ale náhodou zjistila, že mi byl opakovaně nevěrný s kolegyní z práce.

Když jsem na něj uhodila, tvrdil, že vše už skončilo a že je mu to moc líto. Prý šlo o pominutí smyslů a nechce mě a děti ztratit. Pořád ho mám ráda, ale nevím, jestli mu dokážu odpustit.“

Jana Pivoňková, Praha


Pro ty, kteří chtějí vyřešit partnerské problémy a vzkřísit svůj vztah, je nejtěžším úkolem zanechat trosky za sebou a vybudovat s partnerem lepší vztah, než byl ten dosavadní. Tady jsou rady, jak se zotavit po nevěře.

➊ Mluvte spolu otevřeně Nevěrný protějšek musí jasně říci, že jeho chování bylo chyba a že chce váš vztah zachránit. Vy se nebojte klást otázky, i když se vám odpovědi nebudou líbit. Pouze tyto odpovědi totiž mohou přinést klíč k budoucnosti.

➋ Vyhýbejte se vzájemnému obviňování.Negativní přístup plný výčitek, co jste udělali nebo neudělali, vám nepomůže odkrýt příčiny problémů, které vedly k nevěře.

➌ Neuchylujte se k ukvapeným rozhodnutím.Počkejte, až pomine prvotní šok. Teprve potom budete moci poučeně a logicky hodnotit situaci.

➍ Připravte si seznamSpolečně s partnerem byste si měli napsat seznam toho, co se musí změnit a čemu je nutné věnovat pozornost, máli se váš vztah napravit.

➎ Buďte k sobě vlídníOdpočiňte si od domácích prací, které nejsou nezbytně nutné nebo které není třeba dělat tak často, a ušetřený čas raději věnujte partnerovi.

➏ Zjistěte, proč byl partner nevěrný.Snažte se zjistit, co k nevěře vedlo. Oba by si měli ujasnit, že je partner pro ně vždy na prvním místě. Tedy před kariérou, ale i přehnanou péčí o děti. Mluvte spolu každý den, protože jen tak dáte partnerovi (a on vám) najevo, že vás zajímá a je pro vás důležitý.

➐ Vyhýbejte se ošemetné situaciNevěrník by se měl vyhýbat každé situaci, při níž by mohlo dojít k nevěře. Vyhýbejte se okolnostem, při nichž by vás mohl dočasně zaujmout  někdo jiný. Na pracovišti je tato situace sice složitější, ale dá se řešit.

Zítra čtěte: 10 důvodů, proč je sex dobrý lék



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.